24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δείτε σε livestream τον Ερμή να περνά μπροστά από τον Ήλιο, σήμερα!

    Ένα σχετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο θα λάβει χώρα σήμερα και θα είναι ορατό σε μεγάλο βαθμό και από την Ελλάδα! Ο Ερμής θα βρεθεί ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο για περίπου 6 ώρες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, ξεκινώντας από τις 14.12 το μεσήμερι και ολοκληρώνοντας το πέρασμά του στις 21.42 το βράδυ, όταν φυσικά θα έχει δύσει πιά το άστρο για τη χώρα μας. Ωστόσο, ο Ερμής θα είναι ορατός σαν μια μαύρη κουκκίδα κατά τις ώρες αυτές, αν και το μικρό του μέγεθος καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση με γυμνό μάτι (1/150ό του μεγέθους του δίσκου του Ήλιου).

    Burning-Sun-1680x1050

    Προφανώς πέρα από τη δυσκολία, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τον κοιτάξετε με γυμνό μάτι, ούτε με γυαλιά ηλίου και μέσα από απλές, σκούρες μεμβράνες, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για μόνιμη βλάβη στα μάτια σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του Ηλίου! Μονάχα με ειδικά φίλτρα υπεριωδών σε τηλεσκόπια και κυάλια. Κάτι που ισχύει και για τις εκλείψεις Ηλίου αλλά και γενικότερα. Προσοχή λοιπόν και για να σας βοηθήσουμε, παρακάτω θα βρείτε το livestream του περάσματος του Ερμή στο YouTube, ώστε να το απολαύσετε ακίνδυνα! Το φαινόμενο θα είναι ξανά ορατό το 2019 και έπειτα, το 2032.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles