16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Να ένα tablet που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου… με ένα Raspberry Pi

    Αν όλα τα tablet που βλέπετε στην αγορά σας φαίνονται σχεδόν… ίδια,  δείτε το tablet που κατασκεύασε ο Michael Castor. Είναι το PiPad και το «τρέχει» ένα Raspberry Pi.

    Διαθέτει 10ιντση οθόνη. Η πλάτη του είναι από πολυκαρβονικό και ξύλο. Η μπαταρία του υπόσχεται μνημειώδη αυτονομία, αφού είναι στα 10000 mAh, έστω κι αν στην πράξη, η διάρκεια μεταξύ των φορτίσεων είναι μόλις 6 ώρες. Τι είναι;

    PiPad

    Είναι το PiPad, ένα 10ιντσο tablet που κατασκεύασε ο Michael Castor, χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi. Και εξηγεί:

    Κάθε μέρα βγαίνει ένας κατασκευαστής και παρουσιάζει ένα καινούριο tablet. Ένα tablet που είναι πιο λεπτό, πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο αλλά, τελικά όλα φαίνονται ίδια και κατορθώνουν περίπου τα ίδια πράγματα. Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω το Raspberry Pi tablet, ήθελα κάτι διαφορετικό. Ήθελα ένα σύστημα «όλα σε ένα» που θα ήταν χρηστικό, θα μεταφέρεται εύκολα και θα βασίζεται σε Linux. Επιπρόσθετα, έπρεπε να φαίνεται όμορφο. Εφόσον ήθελα να το χρησιμοποιώ κατά την διάρκεια των πτήσεων, δεν θα ήθελα να κάνω την ασφάλεια του αεροδρομίου ή τη ηλικιωμένη κυρία που θα κάθεται δίπλα μου, να φρικάρουν.

    Νομίζουμε πως τα κατάφερε. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο κομψό έχετε δει στην αγορά, αλλά σίγουρα είναι πρωτότυπο, έξυπνο, λειτουργικό και πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τις ένα σκασμό συσκευές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μπορείτε να διαβάστε την περιγραφή του ίδιου του Castor για το πώς κατασκεύασε το PiPad, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles