21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    DJI Osmo Pocket 2: “Ένα λιλιπούτειο πολυεργαλείο που θα λατρέψει κάθε content creator”!

    Με τις ανάγκες κάθε content creator (όπως και τις δικές μας) να αυξάνονται διαρκώς, το έργο μας θα γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Ευτυχώς, όμως, η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα και μας επιτρέπει να έχουμε μια κάμερα σε πραγματική μορφή… τσέπης και όχι, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο smartphone αυτή τη φορά! Το DJI Pocket 2 είναι μια 4K κάμερα με ενσωματωμένο gimbal που κάνει τα πάντα, αντικαθιστώντας σχεδόν πλήρως την κανονική μας DSLR κάμερα (συν το απαραίτητο gimbal) στις περισσότερες περιστάσεις, με το 1/10 του βάρους και του όγκου αλλά και το 1/2 της τιμής… πάμε να το δούμε!

    Έχουμε στην κατοχή μας το Pocket 2 από την DJI εδώ και αρκετές εβδομάδες, οπότε αφ’ενός το δοκιμάσαμε σε πολλά videos, αφ’ετέρου κατάφερε να “βγάλει” ένα πολύ δύσκολο τεστ, το MWC 2022 της Βαρκελώνης, όπου πραγματοποιήσαμε δεκάδες hands-on, booth tours και συνεντεύξεις με αυτό. Έτσι, ξέρουμε από πρώτο χέρι οτι… δουλεύει και μάλιστα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Πλέον η DSLR κάμερα μένει στο συρτάρι της, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις και κυρίως για σκοπούς φωτογραφήσεων.

    Λίγα specs για το Pocket 2 αρχικά. Βάρος 117 γραμμάρια, διαστάσεις 124x38x30mm και κάμερα 64MP με αισθητήρα 1/1,7″ CMOS, με φακό 20mm (93 μοίρες εύρος), με δυνατότητα λήψης έως 4K video 24/30/60FPS και slow-motion 1080p@120/240 FPS. Επίσης, λήψη panorama 180 μοιρών, ISO έως 6400, timelapse, motionlapse, hyperlapse, HDR video, 8x zoom, audio zoom και directional audio, με Hybrid AF 2.0 και face-tracking δυνατότητα (Active Track 3). Τέλος, 3-axis σταθεροποίηση εικόνας, υποδοχή microSD έως 256GB και 875mAh μπαταρία που επαναφορτίζεται μέσα σε 73′ και προσφέρει έως 140′ λήψης 1080p video@24 FPS.

    Τα παραπάνω είναι απλά… specs! To θέμα είναι τι κάνει στην πράξη το Pocket 2. Να τονίσουμε οτι είχαμε στη διάθεσή μας τo basic pack (€379) αλλά στα καταστήματα θα βρείτε και το Combo (€519) που περιλαμβάνει αρκετά καλούδια. Κυριότερα αυτών, το εξωτερικό wireless μικρόφωνο (που όμως είναι αρκετά ογκώδες) και ο wide-angle φακός που επιτρέπει λήψεις 120 μοιρών. Στο base pack θα βρείτε καλώδιο Type-C, αντάπτορες Type-C και Lightning με POGO pins, το control stick με έξτρα πλήκτρο και το hard case της συσκευής, αλλά και μια εναλλακτική βάση με σπείρωμα για τρίποδο.

    Το Pocket 2 έχει μια αρκετά ευανάγνωστη οθόνη, όσο μεγαλύτερη μπορούσε να είναι, αφής, με αρκετά καλή απόκριση. Προσφέρει πρόσβαση σε πολλές επιλογές και παραμέτρους ενώ και τα shortcuts των πλήκτων του βοηθούν στο γρήγορο config, ώστε να μην σπαταλάτε το χρόνο σας ψάχνοντας τα menus, αντί να κάνετε τη δουλειά σας, δηλαδή να τραβάτε video. Ειδικά για όσους κάνουν vlogs “solo” και πρέπει να τραβούν τον εαυτό τους, αλλά γενικά για όσους κουράζονται να κοιτούν τη μικρή οθόνη, η δυνατότητα τοποθέτησης του smartphone στο πλάι (μέσω των προαναφερθέντων adaptors) επιτρέπει το να έχετε μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη και πολύ ευκολότερη πρόσβαση σε επιλογές και ρυθμίσεις (π.χ. Pro mode). Τα 3 κύρια πλήκτρα είναι το ON/OFF, ένα για την εγγραφή και ένα για εναλλαγή photo/video modes, auto center και flip της κάμερας εμπρός/πίσω (selfie/normal). Τοποθετώντας το add-on με το stick και το extra πλήκτρο έχετε έναν πολύ εύκολο τρόπο να κινείτε την κάμερα προς κάθε κατεύθυνση αλλά και να κάνετε zoom, αλλά και να εναλλάσσεστε μεταξύ των τριών κύριων modes (follow, FPV, tilt lock). Πρακτικά δεν χρειάζεται να το αφαιρείτε, όπως κανένα από τα add-ons με τα POGO pins, αφού το hard case έχει εγκοπή γι’αυτά.

    Στα videos μας, το gimbal έκανε εξαιρετική δουλειά με την σταθεροποίηση, όπως διαπιστώσαμε. Η ποιότητα φωτογραφιών και videos είναι αναμενόμενα υψηλή, ενώ τα δύο μικρόφωνα λαμβάνουν καθαρά τον ήχο, είτε 360, είτε directional, αν το επιλέξετε και το audio zoom βοηθά στο να εστιάζετε στην πηγή και όχι στον περιβάλλοντα… θόρυβο.  Η ταχύτητα κίνησης του gimbal μπορεί να φτάσει έως και τις 120 μοίρες ανά δευτερόλεπτο, ώστε να “προφθαίνετε” τη δράση, όσο κοντά σας κι αν “περνάει”. Το face tracking λειτουργεί αρκετά καλά (σίγουρα καλύτερα απ’όσο θα περιμέναμε) ενώ ελάχιστες φορές το autofocus “έχασε” το αντικείμενό μας, κυρίως όταν αυτό ήρθε κοντά μας απότομα και απομακρύνθηκε. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η ποιότητα πέφτει λίγο, προφανώς, αλλά το έως 6400 ISO βοηθά σημαντικά. Όπως βοηθά και το HDR video κατά τη διάρκεια της ημέρας και γενικά σε μεγάλα contrasts. Η πραγματική αυτονομία εξαρτάται από την ανάλυση λήψης, τη θερμοκρασία κ.λπ., αλλά στην πράξη μπορείτε άνετα να περιμένετε πάνω από 60′ σε κάθε περίπτωση και κοντά στις 2 ώρες FullHD video. Το DJI Pocket 2 ζεσταίνεται κατά τη χρήση, μεν, αλλά όχι υπερβολικά, αν αναλογιστούμε οτι το κρατάτε διαρκώς στο χέρι σας. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε οτι είναι χειμώνας και ακόμα δεν το ζορίσαμε στα… 35άρια του καλοκαιριού.

    Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε και στο DJI MIMO app (που ενεργοποιείται αυτόματα μόλις “κουμπώσετε” το κινητό σας στο Pocket 2) και σας λύνει τα χέρια, ενώ προσφέρει και πολλές δυνατότητες video editing, ακόμα και σχεδόν αυτόματου, με ελάχιστη προσπάθεια, για να είστε έτοιμοι να ποστάρετε στα social μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες!

    Κοινώς, το DJI Pocket 2 είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο κοντινό στο… απόλυτο εργαλείο για τον σύγχρονο content creator, αν εξαιρέσουμε το smartphone, το οποίο όμως δεν κάνει για κάθε περίσταση και σίγουρα δεν προσφέρει εξ’ίσου καλή σταθεροποίηση βίντεο με ένα πραγματικό gimbal. Χωράει στην τσέπη σας, συνδυάζεται (αν θέλετε) με το smartphone για μεγάλη οθόνη και video editing, δέχεται ασύρματο μικρόφωνο, μπορεί να είναι και ultra-wide κάμερα, αν το θέλετε, είναι πανάλαφρο, έχει μεγάλο zoom και το σημαντικότερο, αξιόπιστο κατά την πολύωρη χρήση! Όσο για την τιμή του, αν αναλογιστείτε το οτι πραγματικά μπορεί να αντικαταστήσει την DSLR σας, θα καταλήξετε στο ότι του προσφέρει ένα φοβερό value for money! 

    Δείτε το DJI Pocket 2 στην επίσημη σελίδα της DJI και βρείτε το σε πολλά ελληνικά καταστήματα τεχνολογίας.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles