19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζοντας τα νέα Sony Xperia T, V και J στην IFA 2012

    Χθες το απόγευμα βρεθήκαμε στο booth της Sony στην IFA 2012, δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της βερολινέζικης έκθεσης, προσκεκλημένοι της εταιρείας προκειμένου να δούμε από κοντά τις νέες της συσκευές. Ε, και καθ’ ότι το… μικρόβιο δύσκολα καταπολεμάται, δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε με τα τρία νέα Xperia που ανακοινώθηκαν!

    Περιμένοντας να σηκωθεί το σεντόνι και να πέσουμε «με τα μούτρα» στα νέα smartphones της Sony!
    Sony Xperia T

    Το Sony Xperia T ή Xperia TX (το ίδιο κινητό ακριβώς είναι, απλά σε κάποιες αγορές θα προωθηθεί με άλλο όνομα) ήταν το σημαντικότερο από τα τρία smartphones που παρουσίασε η Sony, κατά τη γνώμη μου. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν η οθόνη-ελικοδρόμιο των 4,6 ιντσών. Δεν ήταν Retina, ΟΚ, αλλά ποσώς με ένοιαξε: η ποιότητα, η ζωντάνια και η πιστότητα με την οποία απέδιδε τα χρώματα ήταν απίστευτες. Σημείωση: όταν ήλεγξα τη φωτεινότητά της, εκείνη βρισκόταν στα 4/5 περίπου. Η ανάλυσή της είναι 1280×720 ενώ βασίζεται στη μηχανή Mobile Bravia 2. Όσο για την κάμερα των 13MP, υποστηρίζει λειτουργία Sleep-to-Snap: ενεργοποιείται δηλαδή «μπαμ και κάτω», με το πάτημα ενός κουμπιού –ισχύει.

    Το πρώτο πράγμα που δοκίμασα να τρέξω στο Xperia T, ήταν το τρέιλερ του James Bond 007: Skyfall (o Βρετανός πράκτορας στην ταινία θα χρησιμοποιεί το εν λόγω κινητό). Στα 1080p, το βίντεο πήγαινε «νεράκι»! Καλά, για την ποιότητα δεν το συζητώ...

    Ο διπύρηνος επεξεργαστής είναι ό,τι πρέπει για τη συσκευή. Ό,τι κι αν έκανα, σε όποια λειτουργία κι αν δοκίμασα την τύχη μου, σε όποιο μενού κι αν βγήκα, δεν διαπίστωσα ούτε ένα κόλλημα –ούτε ένα τόσο δα μικρό! Ακόμα κι όταν διέκοπτα «βιαίως» κάποια εφαρμογή, το «πέταγμα» στο αρχικό μενού γινόταν αυτοστιγμεί! Το Xperia T θα τρέχει την έκδοση 4.1 του Android –για την ώρα το είδαμε με την 4.0.4. Η δε ποιότητα κατασκευής δεν με χάλασε καθόλου –παρ’ ότι θεωρώ πως το αποτέλεσμα μιας πτώσης στο έδαφος θα είναι μάλλον αμφίρροπο… Λάβετε υπ’ όψιν σας πως είναι PlayStation Certified –και άρα συμβατό με πληθώρα παιχνιδιών- ενώ κυκλοφορεί σε δύο χρώματα.

    Η απόκριση της οθόνης στα αγγίγματα μου ήταν τέλεια, άνευ καθυστερήσεων και λοιπών «θεμάτων».

    Εδώ είναι και το πρώτο video preview:

     

    Sony Xperia V

    Στην παρουσίαση του Xperia V, η Sony έδωσε βάση σε δύο στοιχεία: την υποστήριξη LTE και την αυξημένη προστασία από το νερό. Η συσκευή είναι ελαφρώς μικρότερη σε διαστάσεις από το Xperia T (αν και έχουν την ίδια ποιότητα κατασκευής) και ενσωματώνει οθόνη 4,3 ιντσών –αντί για τις 4,6 ίντσες του T. Και αυτή πάντως βασίζεται στη Mobile Bravia Engine 2 ενώ μέσα στο smartphone «φωλιάζει» ένας διπύρηνος επεξεργαστής στο 1,5GHz. Και εδώ, τεστάροντας το κινητό, δεν παρατήρησα κάποιο κόλλημα, σκάλωμα και γενικώς «κόμπιασμα» από πλευράς του.

     

    Sony Xperia J

    To Sony Xperia J είναι το budget μοντέλο της νέας σειράς smartphones της εταιρείας. Μπορεί να μην ενσωματώνει τα κορυφαία χαρακτηριστικά των δύο άλλων μοντέλων, ωστόσο έχει άλλες αρετές: πάχος μόλις 9,2 χιλιοστών, σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής, οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση FWVGA και δύο κάμερες: μία 5MP στο πίσω μέρος και άλλη μία, μικρότερη, μπροστά για βιντεοκλήσεις. Όσοι διαμένουν δε σε αγορές που υποστηρίζεται η υπηρεσία Music Unlimited, θα πάρουν και δωράκι 60 ημέρες δωρεάν πρόσβασης σε αυτή. Μου άρεσε ιδιαίτερα πάντως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται ήχο και βίντεο η συσκευή. Ο media player είναι το κάτι άλλο και να δείτε που όπως κι εγώ, όσοι προτιμήσετε το Xperia J θα τριγυρνάτε στις βιβλιοθήκες πολυμέσων σας… γιατί απλά γουστάρετε!

     

    Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν και βίντεο με τα πρώτα μας hands-on!

    Αυτό που έγραφα για τον media player λίγο πιο πάνω...
    Τσεκάροντας τι έχουν ανεβάσει οι φίλοι μας -γιατί τα smartphones της Sony, όπως θα περίμενε κανείς, έρχονται «αγκαζέ» με μια σειρά social λειτουργιών και υπηρεσιών.

    Δείτε πόσο όμορφα φαίνονται μέσα από τα νέα Xperia οι φωτογραφίες και τα άλμπουμ σας!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles