18 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζοντας το Archos 101 XS στην IFA 2012

    Ένα από τα tablets με τα οποία είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στην IFA 2012 ήταν το Archos 101 XS, μία συσκευή που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητα και την ευχρηστία και εξηγούμεθα ευθύς αμέσως. Όταν τα περισσότερα tablets προσφέρουν πληκτρολόγιο με βάση στήριξης της οθόνης, το κάνουν απλά… για να το κάνουν. Ε, με το 101 XS δεν συμβαίνει το ίδιο αφού η Archos φρόντισε να το εξοπλίσει με ολόκληρη… πατέντα (δείτε τις σχετικές φωτογραφίες) προκειμένου η οθόνη να στέκεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάνω απ’ το πληκτρολόγιο.

    Ιδού το tablet της Archos σε όλο του το μεγαλείο. Δεν μπορείτε να πείτε: λεπτεπίλεπτο, έτσι;

    Κατά τα άλλα, το πληκτρολόγιο που λειτουργεί και ως κάλυμμα για την οθόνη κατά τη μεταφορά της ταμπλέτας, είναι ιδιαίτερα ελαφρύ (ναι, η ποιότητα κατασκευής του δεν είναι κι η καλύτερη αλλά δεν είναι κι από γυαλί κιόλας) ενώ αφήνει καλή αίσθηση και δεν δυσκολεύει κατά την πληκτρολόγηση.

    Πάρτε μια γεύση του τρόπου με τον οποίο στηρίζεται η οθόνη του tablet πάνω στο πληκτρολόγιο.

    Σε ό,τι αφορά τα της ταμπλέτας τώρα, πρόκειται για ένα μοντέλο στις 10,1 ίντσες με capacitive οθόνη 1280×800 pixels που υποστηρίζει multitouch και αναπαραγωγή βίντεο στα 1080p. Ενσωματώνει επεξεργαστή ARM Cortex A9 στο 1,5GHz, διαθέτει 16GB μνήμης flash, δέχεται κάρτα microSD ενώ είναι συμβατό με Bluetooth 4.0, Wi-Fi, mini HDMI και USB. Τρέχει Android 4.0.3, αναβαθμίσιμο σε 4.1 όταν με το καλό κυκλοφορήσει αυτό, ενώ προσφέρει και πρόσβαση σε Google Play Store και Google Apps. Έρχεται εφοδιασμένο, τέλος, με GPS, πυξίδα και εμπρόσθια κάμερα.

    Η οθόνη αποσπάται από το υπόλοιπο tablet, στο οποίο στηρίζεται χάρη σε έναν πρωτότυπο αν μη τι άλλο «μηχανισμό».

    Μετά από μια σύντομη δοκιμή του, οφείλω να υπογραμμίσω πως τρέχει… νεράκι! Πλοηγήθηκα ανάμεσα στις εφαρμογές και τις λειτουργίες του σε χρόνο dt και δίχως το παραμικρό κόλλημα ενώ πολύ καλές εντυπώσεις μου άφησε και το πάνελ της οθόνης του. Στα 379,99 ευρώ που αναμένεται να κυκλοφορήσει, σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερα δελεαστική Android πρόταση.

    Όσο στέρεη και λειτουργική κι αν είναι η θέση της οθόνης στο tablet, για να τη βγάλετε από το «σώμα», θα χρειαστείτε και τα δυο σας χέρια -ειδάλλως θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθεια.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles