BREAKING

5

Δοκιμάζοντας τον πιο εύχρηστο επίγειο ψηφιακό δέκτη της αγοράς, Lemm HD-900S

Με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση να έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της ανάγκης χρήσης δύο τηλεχειριστηρίων ταυτόχρονα, την ώρα που παρακολουθούν τηλεόραση.

Σκεφτείτε το: αρχικά πιάνετε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης για να την ανοίξετε. Κατόπιν παίρνετε το «κοντρόλ» του δέκτη για να ανοίξετε και τον δέκτη. Αν η τηλεόραση δεν είναι συντονισμένη στην είσοδο του δέκτη (SCART, HDMI), επιλέγετε τη σχετική επιλογή με το χειριστήριο της τηλεόρασης. Με το τηλεκοντρόλ του δέκτη εναλλάσσεστε στα κανάλια ενώ, τέλος, το ίδιο κάνετε, με το χειριστήριο της τηλεόρασης αυτή τη φορά, σε ό,τι αφορά την ένταση του ήχου.

Κουραστικό, έτσι; Ε, με τον Lemm HD-900S, πέφτουν οι τίτλοι τέλους στο παραπάνω βάσανο! Τι το μοναδικό έχει ο παραπάνω επίγειος ψηφιακός δέκτης; Το τηλεχειριστήριό του είναι σε θέση να εκτελέσει τις βασικές λειτουργίες μιας τηλεόρασης, δηλαδή ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, αυξομείωση έντασης ήχου και υποδοχή σήματος! Έτσι, λοιπόν, με ένα τηλεκοντρόλ θα είστε σε θέση να ελέγχετε και την τηλεόραση αλλά και τον δέκτη σας, με αποτέλεσμα η όλη εμπειρία θέασης να γίνεται παιχνίδι!

Κατά τα άλλα ο Lemm HD-900S είναι ένας τυπικός δέκτης υψηλής ανάλυσης: υποστηρίζει HDMI και κανάλια MPEG-2/MPEG-4. Έχει ελληνικά μενού, teletext και EPG ενώ προσφέρει και λειτουργία PVR μέσω φορητής συσκευής USB σε συνδυασμό με Time Shift. Το multimedia player του θα αναλάβει την αναπαραγωγή των βίντεό σας ενώ το μικρό μέγεθος και ο compact σχεδιασμός του θα του χαρίσουν επάξια μια θέση πλάι στην τηλεόραση του σαλονιού σας.

Τον δέκτη Lemm HD-900S θα τον βρείτε στη SmartKit Electronics στην τιμή των 40 ευρώ.

 

5 Comments

 • lm
  28 Οκτωβρίου 2012 at 21:21

  Που την είδατε την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση γύρω στο 60 % πληθυσμιακή κάλυψη υπάρχει ( το υπόλοιπο 40 % μαλών είναι ζώα ) και σε γεωγραφική κάλυψη αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί το 30% της χώρας άκου έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στη ψηφιακή μετάβαση ωραίο αστείο όσο για το συγκεκριμένο ψηφιακό δέκτη σίγουρα τα αξίζει τα λεφτά του

 • Γιάννης Νικολάου
  18 Οκτωβρίου 2012 at 10:44

  Η συγκεκριμένη συσκευή είναι far out ότι πιο χρηστικό έχουμε δοκιμάσει. Όχι μόνο γιατί έχει χειριστήριο universal αλλά και για μία σειρά από λόγους όπως το ότι έχει ισχυρό πομποδέκτη και δεν χρειάζεται να «σημαδεύεις» τον αποκωδικοποιητή –κάτι σύνηθες με άλλες συσκευές, το ότι λύνει άπαξ και δια παντός το θέμα ρύθμισης της φωνής που υπάρχει συνήθως με τα δύο χειριστήρια κ.α.
  Σε κάθε περίπτωση ο δέκτης (μαζί με αρκετούς ακόμα) είναι ακόμα για δοκιμή στα γραφεία μας και αν μας τηλεφωνήσετε μπορείτε να περάσετε για να διαπιστώσετε ο ίδιος την εξαιρετική λειτουργικότητα που προσφέρει.
  Το γεγονός ότι δώσαμε έμφαση κυρίως στο θέμα του universal χειριστηρίου, είναι γιατί έχουμε δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα στο site από αναγνώστες που ρώτησαν για μία ανάλογη λύση. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν τι σημαίνει χειριστήριο Universal, LTE, GSM, HDMI και άλλες «περίεργες» ορολογίες, όπως υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να τους το εξηγήσεις με απλά λόγια. Το site προσφέρει παρουσιάσεις και για αρχαρίους και για προχωρημένους. Αν εσείς ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία παρακαλούμε αγνοείστε τις εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις.

 • m
  18 Οκτωβρίου 2012 at 00:16

  τι παρουσιαση ειναι αυτη καλε? αφου μονο για το τηλεχειριστήριο μιλήσατε

 • Vincent
  17 Οκτωβρίου 2012 at 09:10

  @mpas μαζί σου

 • mpas
  15 Οκτωβρίου 2012 at 16:58

  Ένα review, ένα βίντεο, δεκάδες λέξεις για να μας πεις αυτό : Ο δέκτης Lemm HD-900S έχει universal τηλεχειριστήριο. Μέτρα είναι 8 λέξεις, μόνο αυτό προσφέρει. Βέβαια ξέχασα, πρέπει να ανέβει ψηλά στο google και να οικονομήσετε από το smartkit. Καλή συνέχεια, γενικά δεν θέλω να είμαι αρνητικός αλλά το έχετε παραξηλώσει το θέμα, φιλικά πάντα