BREAKING

Δοκιμάζουμε πρώτοι στην Ελλάδα το Huawei Sonic. Το smartphone που δίνει ηχηρό παρόν...

Τα φθηνά smartphones είναι ταμπού στην Ελλάδα, ναι. Και δη τα κινέζικα. Στο σύνολο όμως της παγκόσμιας αγοράς διαπρέπουν σε πωλήσεις. Και μη μου πεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη είναι βλάκες. Ταμπού είναι επίσης γιατί στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του ο Έλληνας πιστεύει ότι πληρώνοντας ένα επώνυμο κινητό, εξασφαλίζει και καλύτερη ποιότητα. Λάθος. Το 70% των συσκευών που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων προέρχονται από την Κίνα και το υπόλοιπο 30% που απομένει αφορά σε κινητά των LG, Samsung και HTC, κάποια της Nokia που επιμένουν ευρωπαϊκά (Ουγγαρία, Γερμανία και Φιλανδία), και σε ένα 0,01% των προπαραγωγής BlackBerry που φτιάχνονται στη μητρική εταιρία. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ταμπελάκι «made in China». Μα όλα. Αυτά για τα ταμπού.

Αξίζει να θυμάσαι επίσης ότι το Sonic U8650 είναι το πρώτο κινητό της Huawei που παίρνει έγκριση από την Cosmote. Και αυτή δεν είναι εγκυκλοπαιδική πληροφορία. Γενικά αυτό που συμβαίνει με τη Huawei, αποτελεί ένα καλό θέμα για πτυχιακή. Aν είσαι φοιτητής... Οι τύποι δεν κάνουν βήματα. Άλματα κάνουν. Το Sonic, για παράδειγμα, είναι το πιο φρέσκο από όλα. Αποτελεί επίσης μια υπενθύμιση, για την αγοραστική δύναμη των 180 ευρώ. Που αν τα επενδύσεις σε αυτό, αποκτάς ένα αξιοπρεπέστατο smartphone με λειτουργικό Android 2,3, σχεδιασμό που ταιριάζει σε μοδάτο HTC (και ουχί Samsung που φωνάζει Κορέα), και μια οθόνη που δεν σε ρίχνει στα χάπια, από την άλλη όμως ικανοποιεί συνολικά.

Η βασική διαφορά πάντως σε σχέση με τα Χ3 και Χ5 της ίδιας εταιρίας, είναι ότι το Sonic καλύπτει ένα μεγαλύτερο αγοραστικά κοινό για το οποίο οι 3,5 ίντσες αποτελούν το ιδανικό μέγεθος. Δεν είναι φαλλικό το θέμα, τύπου «ποιος την έχει μεγαλύτερη», αλλά αν ξέρεις να τις αξιοποιήσεις, μετράνε. Γιατί διευκολύνουν σημαντικά στην πλοήγηση αλλά κυρίως γιατί καταφέρνουν να θεραπεύσουν τη βασική ασθένεια των smartphones που λέγεται εισαγωγή κειμένου. Και η εισαγωγή κειμένου που έχουν τα κινητά χωρίς πληκτρολόγιο, υπό συνθήκες μπορεί να γίνει κουραστική. Ας πούμε σαν να βάζεις τη Θώδη να τραγουδήσει Survivors.

Το Sonic διαθέτει επίσης εξαιρετική ακουστική και το σήμα του κινείται στα γνωστά καλά Huawei επίπεδα. Που σημαίνει καταρχήν ότι σε καλύπτει με το καλημέρα, όσον αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας. Όχι δεν είναι τέλειο. Η συγχορδία για παράδειγμα μεταξύ επεξεργαστή, μνήμης και Android 2,3 θα μπορούσε να «παίζει» καλύτερα. Το θέμα είναι ότι στο τέλος της ημέρας αποζημιώνεσαι γιατί η συσκευή δε χαμπαριάζει από κολλήματα και εμπνέει σιγουριά. Το ίδιο κάνει και η μπαταρία στα 1.400mAh, που σου χαρίζει για πλάκα δυο ημέρες χρήσης.

Γενικά το Huawei είναι πλήρες και το δείχνει. Μέχρι και ραδιόφωνο έχει. Ίσως να διαμαρτυρηθείς για την κάμερα, την ανάλυση στα 3,2 megapixel και την έλλειψη φλας. Γράψε πάντως ότι οι καλές φωτογραφίες που αποτυπώνει αντισταθμίζουν εν μέρει την όποια αδυναμία φωτογράφησης τη νύχτα. Επίσης στο Sonic θα λατρέψεις την καλή συναρμογή και ποιότητα. Το μαλακό λάστιχο στο πίσω μέρος δίνει μια μοναδική αίσθηση που σε προκαλεί να το κρατάς, ενώ το περίγραμμα χαρίζει πόντους στο design που γενικά είναι αφαιρετικό. Και φυσικά δεν πρόκειται να δεις το Huawei να τρίζει. Ο Κινέζοι φίλε μου αναγνώστη τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού αυτά. Ναι το U8650 μπορεί να μην έχει τη μεγάλη οθόνη του Χ5 και μοιραία να οδηγείται στη σκιά του. Παρόλα αυτά αν το δεις με αντικειμενικά κριτήρια είναι μια τίμια πρόταση που αξίζει τα λεφτά της. Αλλά ταυτόχρονα και μια ζωντανή απόδειξη ότι τα ταμπού για τα κινέζικα smartphones είναι μόνο εγκεφαλικά...

Database: Huawei Sonic U8650

Λειτουργικό Android 2,3
Επεξεργαστής 600ΜHz
Μνήμη 256MB RAM, microSD
Οθόνη 3,5'' - 320×480 pixels
Κάμερα 3,2 MP
Συνδεσιμότητα HSDPA,Bluetooth, microUSB, A-GPS, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
Αυτονομία Δε διατίθεται
Διαστάσεις 116,3×60,5×11,9 χιλ.
Βάρος 120 γρ.

Δες τώρα και το βίντεο...

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment