17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε τα RavPower powerbanks των 12.000 mAh και 10.050mAh (rugged)

    Στο digitallife.gr κατέφθασαν 2 powerbanks της Ravpower, από το canguro.gr. Είναι δύο μοντέλα που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις αλλά με δύο κοινά χαρακτηριστικά: Τη μεγάλη χωρητικότητα και την ποιοτική κατασκευή.

    Ξεκινώντας με το Ravpower RP-PB061, πρόκειται για ένα compact powerbank με LIFETIME εγγύηση καλής λειτουργίας, το οποίο, όμως, έχει χωρητικότητα 12.000mAh, έτσι μπορεί να φορτίσει το smartphone σας από 3-4 φορές πλήρως, ανάλογα με τη μπαταρία του. Το βάρος του είναι μια καλή ένδειξη πως η πραγματική του χωρητικότητα είναι πολύ κοντά στην αναφερόμενη, ενώ το πλαστικό, ματ κέλυφός του δείχνει στιβαρό αλλά και διακριτικό. Διαθέτει 4 LEDs στο επάνω μέρος του σαν ένδειξη του επιπέδου φόρτισης, ενώ στο πλάι βρίσκεται η microUSB θύρα για την επαναφόρτισή του. Στη μια πλευρά του θα βρείτε και 2 USB θύρες οι οποίες μπορούν να αποδώσουν έως 2,4A/5V έκαστη, ή 3,4A/5V συνδυαστικά, αν λειτουργούν ταυτόχρονα. Επιπλέον, μπορείτε να φορτίσετε αρκετά γρήγορα το powerbank καθώς υποστηρίζει είσοδο 2A/5V.

    Στη συσκευασία θα βρείτε 2 καλώδια USB σε microUSB, μικρού μήκους, αλλά και ένα ποιοτικό, υφασμάτινο pouch μεταφοράς.

    ravpower powerbank (10)

    ravpower powerbank (9)

    Για τους πιό απαιτητικούς χρήστες, όμως, και ειδικά για το καλοκαιράκι που οι συσκευές μας εκτίθενται σε νερό, άμμο, σκόνη, ήλιο και… πτώσεις, η Ravpower διαθέτει και ένα rugged powerbank, το οποίο ζητήσαμε για δοκιμή ακριβώς για τους παραπάνω λόγους.

    Το RP-PB044 έρχεται με 30 μήνες εγγύηση από τη Ravpower και είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό περίβλημα που διαθέτει την απαραίτητη ελαστικότητα ώστε να απορροφά τους κραδασμούς από τα χτυπήματα και αρκετά μεγάλο πάχος ώστε να προστατεύει το εσωτερικό της συσκευής. Είναι στεγανό σύμφωνα με το πρότυπο IP66, το οποίο μεταφράζεται σε απόλυτη προστασία απέναντι στη σκόνη και αντοχή στην έκθεση στο νερό, ακόμα και υπό μεγάλες πιέσεις (αν και δεν καλύπτει την ολική βύθιση της συσκευής στο νερό, όπως το πρότυπο IP67). Ακόμη κι έτσι, μάλλον δύσκολα θα καταφέρετε να του προκαλέσετε ζημιά, άλλωστε ποιός θα έπαιρνε το powerbank μαζί του μέσα στη… θάλασσα;

    Ένα ελαστικό καπάκι καλύπτει τις δύο USB θύρες, εκ των οποίων η μια αποδίδει 1A/5V και η άλλη 2,4A/5V, ενώ η microUSB μέσω της οποίας φορτίζεται η συσκευή υποστηρίζει είσοδο 2A/5V. Το powerbank διαθέτει και ένα LED φακό που μπορεί να χρειαστείτε στο σκοτάδι, αλλά και 4 μικρά, διακριτικά LEDs για την κατάσταση φόρτισης. Διαθέτει ειδικό πιάσιμο για να το δέσετε στη ζώνη σας, στο σακίδιό σας ή οπουδήποτε αλλού θέλετε, ενώ στη συσκευασία θα βρείτε δύο κοντά καλώδια USB σε micro-USB αλλά και μια mini-πυξίδα μαζί με κρίκο που ίσως χρειαστείτε στις εξορμήσεις σας!

    ravpower powerbank (7)

    ravpower powerbank (6)

    ravpower powerbank (5)

    Τα powerbanks της Ravpower θα βρείτε στο www.canguro.gr

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles