20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε τo νέο USB stick-κέρβερο της Kingston

    Η εμπειρία μου με το DataTraveler Locker+ G2 της Kingston ήταν εξ’ αρχής κάτι το διαφορετικό: με βάρος που ξεφεύγει από την κατηγορία «φτερού» στην οποία εντάσσονται τα περισσότερα USB sticks των ημερών μας, το συγκεκριμένο μοντέλο μου έδωσε να καταλάβω με το «καλημέρα σας» ότι είχα να κάνω με κάτι ξεχωριστό. Στιβαρή, μεταλλική κατασκευή που όσο να ‘ναι αποπνέει κύρος και στυλ –χωρίς να γίνεται υπερβολική.

    Το φωτάκι που βλέπετε κάτω απ' τη χωρητικότητα, ανάβει κατά τη μεταφορά δεδομένων -και φωτίζει με ένα μπλε, έντονο χρώμα!

    Αν αναρωτιέστε «γιατί να πάρει κανείς ένα USB stick ασφαλείας», θα σας απαντήσω «διότι οι καιροί έχουν αλλάξει και καθώς δεν ξέρετε τι μπορεί να έχει μέσα το PC που θα συνδέσετε το USBάκι σας, καλό θα ήταν πρόσβαση στα αρχεία σας να έχουν μόνο εκείνοι που θέλετε εσείς». Και σε τελική ανάλυση, άνθρωποι είστε, πείτε ότι ξεχνάτε κάπου το USB stick σας. Τι γίνεται μετά; Θα ζείτε με το άγχος μην τυχόν ο ευρών αποφασίσει να… περιηγηθεί στα περιεχόμενά του; Εδώ λοιπόν έρχεται η Kingston με τη δεύτερη γενιά του DataTraveler Locker+ το οποίο καθ’ όπως φαίνεται, είχε ικανοποιητική απήχηση στο κοινό.

    Συνδέοντας για πρώτη φορά το Locker+ G2 στο PC μου, ξεκίνησε να τρέχει το ενσωματωμένο πρόγραμμα της Kingston μέσω του οποίου όρισα κωδικό πρόσβασης και φόρμαρα τη συσκευή. Στη συνέχεια ήμουν ελεύθερος να μεταφέρω αρχεία από και προς αυτή χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, μέσω του explorer των Windows –δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω δηλαδή κάποιο «εύχρηστο» interface. Κάθε φορά που συνέδεα το USB stick σε οποιοδήποτε PC, απλά πληκτρολογούσα τον κωδικό που είχα ορίσει και στη συνέχεια μπορούσα να μεταφέρω κατά βούληση αρχεία από και προς αυτό.

    Η ποιότητα κατασκευής του USBακίου είναι αδιαπραγμάτευτη. Το DataTraveler Locker+ G2 θα σας κερδίσει απ' το πρώτο άγγιγμα.

    Η «μαγκιά» στο DataTraveler Locker+ G2 έγκειται στο ότι η κρυπτογράφηση είναι στο hardware και όχι σε software, κάτι που εγγυάται την ασφάλεια των δεδομένων σας –ό,τι «αλχημεία» κι αν δοκίμασα, δεν έπιασε!. Από ταχύτητες μεταφοράς τώρα, στις δοκιμές που υπεβλήθη, το USB stick της Kingston «έβγαλε» από 8 MB/δευτερόλεπτο μέχρι 11,4 MB/δευτερόλεπτο, σταθερά πάντα. Με άλλα λόγια, αν ψάχνετε για USBάκι με το οποίο θα ‘χετε το κεφάλι σας ήσυχο, μόλις το βρήκατε! Κυκλοφορεί σε εκδόσεις των 4GB, 8GB, 16GB και 32GB και με τιμές που ξεκινούν από τα 11,5 ευρώ μόλις.

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles