16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το HTC Desire X. Το πιο συνειδητοποιημένο mid-level smarthpone

    Ένα smartphone σήμερα αποτελείται χοντρικά από 250 εξαρτήματα. Όσο πολύπλοκο πάντως και αν είναι αυτό που κρύβει κάτω από την οθόνη, στο τέλος μετράει μόνο το περιτύλιγμα.

    Έβλεπα μια διαφήμιση τις προάλλες. Έλεγε πόσους πυρήνες έχει το νέο μοντέλο, LTE, μεγάλη οθόνη, 8άρα κάμερα, συρφετός από βαρύγδουπα τεχνικά. Πιστεύω βαθύτατα αυτό που λένε οι άνθρωποι των εταιριών, βάσει μελετών. Ο κυριότερος παράγοντας αγοράς κινητού είναι η εμφάνιση. Είναι σαν τη γυναίκα. Αν σου αρέσει, συνεχίζεις. Αν όχι, πας παρακάτω. Πιστεύω επίσης ότι σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται στο καναβάτσο, αξία έχει το πώς θα εφεύρεις καινούργιους τρόπους για να περνάς καλά. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι ανακαλύπτεις τη χαρά σε ένα κινητό τηλέφωνο.

    Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Desire X. Δε θα το δεις να διαφημίζεται στην τηλεόραση. Ούτε καν σε περιοδικό. Προσωπικά πάντως το προτιμώ από μια παραπλανητική ρεκλάμα που διαλαλεί ξερά την πραμάτεια. Και εξηγούμαι.

    Ένα smartphone χωρίζεται σε δυο τομείς: σε εκείνον του hardware και σε εκείνον του software. Έ, λοιπόν ο δεύτερος έχει μεγαλύτερη αξία όταν μιλάμε για την εμπειρία χρήσης. Είναι αυτό που λέμε πόσο ελκυστική είναι μια συσκευή στην καθημερινότητα. Δε λέω. Σου δημιουργεί ασφάλεια το ταμπελάκι quad-core. Στην πράξη όμως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δεις 800άρη επεξεργαστή να ρολάρει καλύτερα από διπύρηνο.

    Σε κάθε περίπτωση καλό είναι ξέρεις ότι το Desire X λόγω τιμής, τοποθετείται στη mid-level κατηγορία. Όπως και μερικά ακόμη smartphones μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Βλέπεις στην ημεδαπή το συγκεκριμένο level έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την αντίστροφη μέτρηση. Δε φταίει το κινητό, η κρίση φταίει. Απλά το επισημαίνω, γιατί για κάποιους το placement είναι λογαριασμός. Επίσης ο όρος «υψηλή ανάλυση» δεν ανήκει στο λεξικό του. Είτε μιλάμε για την κάμερα, είτε για την οθόνη. Βέβαια, ισχύει αυτό που έγραφα στην αρχή. Ότι δηλαδή το μόνο που μένει είναι το περιτύλιγμα και η εμπειρία χρήσης. Τι να το κάνεις το 720p, αν το touch δεν ακούει;

    Παρεμπιπτόντως είτε είσαι κοπτοραπτού (με το συμπάθιο, έ;) είτε εφοπλιστής, με ένα Desire X αυτομάτως συντονίζεσαι κοινωνικά. Ιδίως στο μαύρο χρώμα που δοκιμάζω. Πάντως η ποιότητα κατασκευής είναι διφορούμενη. Ναι, η οθόνη είναι ανθεκτική, την περιβάλλει μέταλλο και στο πίσω μέρος την αφή απογειώνει το μαλακό λάστιχο που καλύπτει το καπάκι. Όμως στην πράξη η στιβαρότητα χωλαίνει. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η HTC μας κακόμαθε με την τεχνική unibody. Ίσως πάλι ότι το iPhone εκπαίδευσε το κοινό. Μην κοιτάς που κάποιοι κατασκευαστές εμμένουν στα τριτοκοσμικά πλαστικά. Μεγάλη συζήτηση. Συνεχίζω…

    Το Desire X που λες, είναι ένα γρήγορο τηλέφωνο. Έχει 768MB μνήμης RAM, dual-core chipset στο 1 γίγα… Λάθος. Πάμε πάλι. Φαντάσου το Desire X σαν το One X μόνο στο λίγο πιο αργό. Δεν κολλάει με τίποτα (παρότι η ROM είχε τη στάμπα beta) και η απόκριση είναι το ίδιο καλή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εφαρμογών που έχεις εγκαταστήσει. Επίσης, μου έκανε εντύπωση η ποιότητα της οθόνης. Το λευκό είναι εκπληκτικό, σε σημείο που σε υποχρεώνει να ρίξεις τη φωτεινότητα κάτω από το μισό, τα χρώματα ρεαλιστικά και μόνο σε ιστοσελίδες όπως το theverge.com συνειδητοποιείς ότι τα 800×480 pixels χτυπάνε κάπως στο μάτι.

    Μου άρεσε και η κάμερα. Βασικά οι φωτογραφίες, γιατί το βίντεο για κάποιο ανεξήγητο λόγο σταματάει στα 480p.Οι στατικές εικόνες είναι ακριβείς, χωρίς θόρυβο και γενικά η αίσθηση που αφήνει είναι ότι με εξαίρεση τους ψυχρούς χρωματισμούς κονταροχτυπιέται με τα καλύτερα κινητά στην κλάση.

    Για το Sense πάλι δεν έχω να πω πολλά. Εννοώ το front-end της HTC που βρίσκεται πάνω απ’ το Android. Προτιμώ την pure έκδοση, αλλά σε επίπεδο ευχρηστίας οι άνθρωποι από την Ταϊβάν βρίσκονται μερικά επίπεδα πάνω. Όπως και σε σχέση με τον ανταγωνισμό, που με εξαίρεση την Acer (ναι, καλά διαβάζεις) είναι ευαίσθητοι με το σχεδιασμό και παθιάζονται με τις λεπτομέρειες.

    Θέλεις να μάθεις και άλλα; Γενικά, το HTC Desire X είναι ένα απροβλημάτιστο smartphone, μαζεμένο σε διαστάσεις, που λειτουργεί με την ίδια άνεση είτε ανοίγεις ένα λογιστικό φύλλο, είτε το shadowgun για να σκοτώσεις “έχνη”.

    Να στο στοιχειοθετήσω και σε επίπεδο τεχνικών; Να στο στοιχειοθετήσω. Υπάρχουν συσκευές στα ίδια χρήματα με καλύτερα τεχνικά. Όμως η HTC όλα αυτά τα χρόνια γεμίζει μια βαθιά δεξαμενή γνώσης που της δίνει ένα άλλο προβάδισμα. Αυτό της εμπειρίας χρήσης. Για αυτό και αν αποκτήσεις το Desire X θα εκτιμήσεις μεταξύ άλλων την πολύ καλή αυτονομία, το εξαιρετικό ακουστικό, την ποιοτική λήψη και όλα αυτά που συνθέτουν συνολικά ένα ελκυστικό πακέτο. Τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά είναι μόνο για διαφημιστικά spots.

     

    Specs: HTC Desire X (€350)

    Λειτουργικό Android 4.0
    Επεξεργαστής Dual-core 1GHz
    Μνήμη 4GΒ storage, 768MB RAM, microSD
    Οθόνη 4 LCD πολλαπλής αφής, 480×800 pixels
    Κάμερα 5MP με  LED φλας (οπίσθια)
    Συνδεσιμότητα Bluetooth, Wi-Fi, A-GPS, HSDPA, NFC, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία 833 ώρες αναμονή, 1.200 λεπτά ομιλία
    Διαστάσεις 118,5 x 62,3 x 9,3 χιλ.
    Βάρος 114 γρ.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles