24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το HTC Explorer. Το smartphone που θα κάνει like ο teenager

    Θα την πω την αμαρτία μου: Δεν ξέρω πόσο πούλησε το HTC Wildfire S, αλλά δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου low-end smartphone. Σε μια εποχή που άπαντες οι κατασκευαστές επενδύουν στη χαμηλή κατηγορία τιμής, το να προσφέρεις ένα κινητό των 250 ευρώ με 600άρη επεξεργαστή και οθόνη 3,2 ιντσών, ακούγεται κάπως. Έστω και αν εδώ πληρώνεις το A’ brand. Σε μια εποχή που το Desire S ήταν φτιαγμένο σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από μέταλλο, smooth σαν μετάξι και με ένα πάνελ που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από συσκευές στα διπλά χρήματα, το Wildfire S ήταν μάλλον ο φτωχός συγγενής. Θα φανταζόσουν λοιπόν πως ένα ακόμη πιο μικρό smartphone, θα ήταν το απολειφάδι του hero product.

    Αν το Wildfire S ήταν μια χλιαρότητα, το Explorer έχει τη φόρα του πρωταθλητή. Δείχνει πολύ πιο φρέσκο, με μπόλικες δόσεις fun, δεν πάσχει από μιμητισμό και είναι αυτόνομο. Επίσης η ονομασία του είναι σημειολογική. Σαν να αποτελεί το άνοιγμα της εταιρίας σε μια κατηγορία που μέχρι πρότινος σνόμπαρε συνειδητά. Όμως καλώς ή κακώς εκεί γράφονται τα νούμερα, έστω και αν πρέπει να αποχαιρετήσεις το high margin που χάνεις.

    To Explorer μοιάζει με ένα σωστά στοχευμένο μοντέλο για το νεανικό κοινό, μόνο που στα 189 ευρώ της επίσημης τιμής καταλόγου, σκοντάφτει στα κινέζικα. Τα οποία παρεμπιπτόντως σκοτώνουν από άποψη τεχνικών. Ναι εντάξει, το Explorer έχει το Sense της HTC, που αναβαθμίζει ουσιαστικά την Android εμπειρία, αλλά πρέπει να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, που δικαιολογούν αυτά τα χρήματα. Σου κάνει ή όχι, εσύ αποφασίζεις, αλλά το στοιχείο που κυριαρχεί στο Explorer είναι πως σε καθημερινή χρήση, δεν σε αφήνει να αντιληφθείς ότι είσαι μια κατηγορία κάτω από τη μεσαία.

    Η ταχύτητα είναι μόνο ένα κλικ χαμηλότερη (τα benchmarks δεν λένε πάντα την αλήθεια…), είναι τρομακτικά απλοικό και αν εκπαιδευτείς στη χρήση του, δεν θα το αφήνεις με τίποτα. Φαντάσου ένα Sensation XE σε μικρογραφία. Πρόκειται για ένα καλοστημένο, αλλά καθόλου βαρετό smartphone, για χρήστες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα «έξυπνα» κινητά και αν δεν έχεις σκοπό να σερφάρεις στο Διαδίκτυο από επάγγελμα, παρά μόνο για λίγες στιγμές της ημέρας, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Δεν είναι τόσο ότι στο Internet μοιάζει αργό, αλλά ότι στις 3,2 ίντσες HVGA ανάλυσης, το browsing κουράζει. Βλέπεις ότι χάνει σε ευχρηστία, το κερδίζει σε φορητότητα. Αν λοιπόν θέτεις σαν πρώτη προτεραιότητα την εύκολη μεταφορά και την απροβλημάτιστη χρήση, αυτή πρέπει να είναι η επιλογή σου.

    Για να είμαι ειλικρινής πάντως, περίμενα περισσότερα από τα υλικά της κατασκευής. Το μαλακό καπάκι στο πίσω μέρος υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να στην σπάσει, λόγω μέτριας εφαρμογής, έστω και αν είναι απολαυστικό να το κρατάς, χάρη στη λαστιχένια υφή του. Επίσης, έχοντας τόσο μεγάλη τεχνολογική δεξαμενή πίσω τους, οι Ταϊβανέζοι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί σε νευραλγικούς τομείς μιας κινητής συσκευής. Το πακέτο ακουστικό-μικρόφωνο για παράδειγμα ουδέποτε προβληματίζει, ενώ και η λήψη ικανοποιεί.

    Κάτι άλλο που αξίζει να ξέρεις είναι πως η κάμερα από τεχνικής άποψης τουλάχιστον, υστερεί.  Και φωτογραφικά όμως να το δεις πάντως έχει τα θέματα της. Από τη μια το κοντράστ και η έκθεση είναι όπως πρέπει και από την άλλη τα χρώματα είναι μουντά. Είδες τι κάνει το χαμηλό κόστος κτήσης; Ναι, είναι λίγα τα 3,2 megapixels αλλά δεν θυμάμαι και πολλά κινητά σε αυτή την κατηγορία που διαπρέπουν στο συγκεκριμένο τομέα. Για να έχεις την εικόνα τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω και για το βίντεο το οποίο σταματάει στα 480p.

    Να ανακεφαλαιώσω. Το HTC Explorer δεν εφευρίσκει τον τροχό από την αρχή. Επίσης στα 189 ευρώ που κοστίζει, θα βρεις πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις, τις περισσότερες με χαρακτηριστικά που υπερτερούν κατά πολύ. Δεν είναι ότι εδώ σου λείπει κάτι (παρεμπιπτόντως, μέχρι και ραδιόφωνο έχει), απλά ο 600άρης επεξεργαστής και η μικρή οθόνη λειτουργούν περιοριστικά. Το σίγουρο είναι ότι ο teenager στον οποίο απευθύνεται το smartphone αυτό, θα το λατρέψει για την απλότητα, το σχεδιασμό και το compact της κατασκευής. Ή όπως θα έλεγα πρακτικά μιλώντας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η συγκεκριμένη συσκευή είναι ελκυστική. Το brand φταίει.

    Δες τώρα και το βίντεο της ελληνικής Vodafone εδώ

    Specs: HTC Explorer (€189)

    Λειτουργικό Android 2,3
    Επεξεργαστής 600MHz
    Μνήμη 512MΒ RAM, 90MB storage, microSD
    Οθόνη 3,2″ TFT αφής, 320×480 pixels
    Κάμερα 3,2MP
    Συνδεσιμότητα HSDPA, Bluetooth, microUSB, Wi-Fi, A-GPS, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία 485 ώρες αναμονή, 460 λεπτά ομιλία
    Διαστάσεις 102,8×57,2×12,9 χιλ.
    Βάρος 108

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles