19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε πρώτοι το Huawei Ideos X1. Το μωρό. Ή αλλιώς baby Hua…

    Αν τύχει και παρευρεθείτε μεταξύ των ανθρώπων του “χώρου” μπορείτε να το ακούσετε. Να αποκαλούν δηλαδή τα κινητά της Huawei, σκέτο Hua. Όπως και να το κάνεις είναι πιο εύηχο… Τα smartphones από την άλλη, που παρεμπιπτόντως αποτελούν αγαπημένη κατηγορία των Κινέζων, χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: σε εκείνα που πληρώνεις το όνομα και σε εκείνα που πληρώνεις το ίδιο το προϊόν. Στα πρώτα απολαμβάνεις την κοινωνική αποδοχή, το status και το γεγονός ότι προσφέρουν υψηλή μεταπώληση. Αυτά. Τέλος. Στα δεύτερα απολαμβάνεις τα κυρίως συστατικά, γιατί ξέρεις από την αρχή τι ψωνίζεις. Δεν φαντασιώνεσαι πράγματα, ούτε απογοητεύεσαι εύκολα, γιατί υπάρχει πάντα το άλλοθι του χαμηλού κόστους. Πως είναι όταν αγοράζεις σουβλάκι και δεν τρώγεται; Έ, κάπως έτσι. Το πλήρωσες φτηνά, αλλά αν τύχει και σου αρέσει, γίνεσαι αυτόματα θαμώνας του καταστήματος.

    Επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα: τα θεμέλια των προσιτών smartphones τα έβαλαν οι Κινέζοι. Ναι, με την ευγενική χορηγία της Google, αλλά οι άνθρωποι πήραν την βάση και γύρω της έχτισαν ένα ολόκληρο οικοδόμημα. Παρεμπιπτόντως και ρατσιστής να είσαι το «Μade in China» στις ημέρες μας λειτουργεί καταπραϋντικά. Γιατί προτάσεις όπως το συγκεκριμένο Huawei, προσδιορίζει με ακρίβεια τον όρο «καταναλωτής». Μπορεί να μην είναι το επόμενο τεχνολογικό θαύμα, αλλά έχει αυτό το κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι ένας μικρός βασιλιάς. Και σίγουρα όχι εξαπατημένος, όπως νιώθει σύσσωμη αυτή την περίοδο η χώρα.

    Κάτι άλλο που αξίζει να ξέρεις είναι ότι το Huawei Χ1 έχει πολύ καλή ποιότητα, ο σχεδιασμός του παραπέμπει στο μεγαλύτερο Χ3 και αν η οθόνη δεν σταματούσε στις 2,8 ίντσες, θα πέρνατε όρκο ότι κοστίζει εύκολα, τα διπλάσια. Εκατόν δεκανέα ευρώ, σεμνά και ταπεινά, ζητάει η εδώ αντιπροσωπεία και αυτό κυρίες και κύριοι, λέγεται ευκαιρία. Έστω και αν το αδελφό μοντέλο 858 Smart κοστίζει δέκα ευρώ λιγότερα. Το καλό είναι ότι X1 χωρίς τα διακριτικά και με το μεταλλικό περίγραμμα δείχνει πιο κλασσάτο από την εκδοχή της Vodafone, τη στιγμή που το μαλακό λάστιχο στην πίσω όψη κολακεύει την αφή. Το ίδιο και τα πλήκτρα στην πρόσοψη που έχουν μεγαλώσει σε επιφάνεια και έχουν γίνει ακριβέστερα.

    Γενικά τo κινέζικο smartphone εντυπωσιάσει σε τομείς που δεν το περιμένεις, όπως τη λήψη σήματος, το ακουστικό και το μικρόφωνο που προσφέρουν απροβλημάτιστη επικοινωνία. Ακόμη και η αυτονομία με τη μπαταρία των 1.200 mAh, εξασφαλίζει εύκολα δυο συνεχόμενα 24ώρα λειτουργίας που για τα δεδομένα της κατηγορίας κρίνονται ικανοποιητικά. Από την άλλη μην περιμένεις σπουδαία πράγματα από την κάμερα, έστω και αν τα 3 megapixel που προσφέρει, αφήνουν υποσχέσεις για καλύτερα αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι ότι με το λειτουργικό Android 2,2 (αναβαθμίσιμο σε 2.3) έχεις όλες τις ευκολίες ενός “έξυπνου κινητού” και μερικές χιλιάδες εφαρμογές διαθέσιμες – έστω και αν applications όπως το Angry Birds εκθέτουν τον επεξεργαστή.

    Θα ήταν εύκολο επίσης να μιλάμε με τις ώρες παραθέτοντας στοιχεία από τον πίνακα, όπως τον GPS δέκτη ή το FM ραδιόφωνο, αλλά μεταξύ μας δεν έχει νόημα. Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι το Huawei X1 είναι ένα προσιτό smartphone, με μενταλιτέ high-end που απευθύνεται στον γνώστη. Και δεν εννοώ απαραίτητα σε εκείνον που μετράει με το παχύμετρο τα τεχνικά χαρακτηριστικά

     

    Specs: Huawei Ideos X1 (€119)

    Λειτουργικό Android 2,2
    Επεξεργαστής 528MHz
    Μνήμη 256MB RAM, microSD
    Οθόνη 2,8″, TFT αφής, 240×320 pixels
    Κάμερα 3,2MP
    Συνδεσιμότητα HSDPA, Bluetooth, microUSB, Wi-Fi, A-GPS, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία 336 ώρες αναμονή, 240 λεπτά ομιλία
    Διαστάσεις 104x56x13 χιλ.
    Βάρος 100 γρ.

     

    Δες τώρα και το hands-on του baby Hua

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles