18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το νέο Sphero SPRK+ [hands-on]!

    Τα Sphero, ίσως τα γνωρίζετε, ίσως όχι. Το πρώτο μοντέλο εμφανίστηκε πριν λίγα χρόνια και προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως, τόσο σαν “ρομποτικό” παιχνίδι με τηλεκατεύθυνση από το smartphone/tablet, όσο και με το συνδυασμό απλότητας και λειτουργικότητας που έφερε. Από τότε η Sphero έχει μεγαλώσει, έχει αποκτήσει εμπειρία και μας έχει προσφέρει αρκετά μοντέλα Sphero για κάθε χρήση, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς! Πως μπορεί μια… μπαλίτσα με φωτάκια να γίνει “σχολείο” για ένα μικρό παιδί; Διαβάστε και θα καταλάβετε…

    Sphero SPRK+

    • Ανθεκτικό σε πτώσεις κέλυφος
    • Αδιάβροχο
    • Bluetooth Smart (εύρος 30 μέτρα)
    • Ταχύτητα έως 2 m/s (7,2 Km/h)
    • Εσωτερικό LED
    • Ασύρματη φόρτιση για έως και 1 ώρα χρήσης σε κάθε φόρτιση

    sphero-sprk-3

    Το Sphero SPRK+ έχει εύκολο setup και χειρισμό, μέσα από το ειδικό app που θα εγκαταστήσετε στο smartphone ή το tablet σας. Είναι ταχύτατο, πολύ ευκίνητο και μπορεί να το ελέγξει άνετα ακόμη και ένα μικρό παιδί, χωρίς κανένα κίνδυνο κατάποσης ή άλλο, αντίστοιχο, λόγω του μεγέθους του.

    Πολύ σημαντική είναι η ανθεκτικότητά του καθώς μπορεί να αντέξει πολλαπλές πτώσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια ακόμη και από 2 μέτρα ύψος (το μάθαμε… κατά λάθος), παρά το διάφανο, πλαστικό κέλυφός του που δείχνει εύθραυστο. Είναι μια ιδιότητα απαραίτητη σε κάθε παιχνίδι καθώς τα παιδιά (αλλά και εμείς οι μεγάλοι) έχουμε την τάση να τα σπάμε! Επίσης είναι και αδιάβροχο και θα σας εκπλήξει με τον τρόπο που… κολυμπάει στον νερό ενώ περιστρέφεται!

    sphero-sprk-1sphero-sprk-4

    Ας πάμε, όμως, στο εκπαιδευτικό κομμάτι του Sphero SPRK+. Η εφαρμογή της Sphero επιτρέπει, με ένα εύπεπτο και… χρωματιστό τρόπο στα παιδιά να μάθουν τα βασικά του coding, του προγραμματισμού και της ρομποτικής, φτιάχνοντας μικρά “παζλ” τα οποία ακολουθεί έπειτα το SPRK+ και τα μετατρέπει σε κίνηση μέσα στο χώρο. Μπορείτε να προγραμματίσετε τις κινήσεις του ορίζοντας σε βήματα την κατεύθυνσή του, την ταχύτητά του, την περιστροφή του σε μοίρες, τα διάφορα “κόλπα” που μπορεί να πραγματοποιεί. Και να βάζετε παύσεις ενδιάμεσα, ή όχι! Έπειτα, πατάτε το “Play” και το SPRK+ θα κάνει ακριβώς αυτά που ορίσατε. Και αυτή είναι μόνο μία από τις μεθόδους χρήσης του για εκπαιδευτικους σκοπούς…

    sphero-sprk-2

    Τέλος, το διάφανο κέλυφός του επιτρέπει να βλέπετε τι συμβαίνει στο εσωτερικό του όταν λειτουργεί και δίνει απαντήσεις στις αιώνιες απορίες μας για το πως δουλεύει ένα παιχνίδι-ρομπότ! Το SPRK+ χαρίζει πολλές μέρες διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους… ακόμα κι αν έχετε ζωάκια που σίγουρα θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον αλλά δε μπορούν να το κάνουν ζημιά με τα δόντια ή τα νύχια τους!

    sphero-sprk-5

    Τα προϊόντα Sphero διατίθενται στην Ελλάδα μέσω της Enarxis και θα τα βρείτε σε πολλά καταστήματα. Το SPRK+ διατίθεται έναντι 149 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο από αυτή την εβδομάδα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles