15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το tablet των 69,90 ευρώ. Δεν προλαβαίνει να το στοκάρει η Forthnet

    Δεν ξέρω, πιθανόν ο τίτλος να είναι αναμενόμενος για ένα tablet που κοστίζει 70 ευρώ. Έστω 69,90. Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο καταφέρνει και κάτι ακόμη: να εκπαιδεύσει το κοινό στο τι εστί ταμπλέτα. Ωραία, θα πεις, και ποια η χρησιμότητα; Το τεχνολογικά ανεπίδεκτο μαθήσεως ελληνικό κοινό είναι το ένα. Το άλλο είναι η ανάγκη να δώσεις στον πιτσιρικά, ένα πρώτο ερέθισμα.

    Κάποτε ο Κοέλιο είχε πει πως το «ένστικτο είναι το αλφάβητο του Θεού». Στην ίδια λογική δεν χρειάζεται να είσαι ο θεός των gadgets για να αντιληφθούν οι εγκεφαλικοί νευρώνες σου πως εδώ αγοράζεις για λίγα ευρώ “πολύ tablet”. Αρκεί ένα στοιχειώδες ένστικτο περί ταμπλετών.

    Σε μια εποχή που όλο και περισσότερες συσκευές του είδους θυμίζουν φορητά PC, το Connect Me TS-703GR είναι μάλλον η πιο πετυχημένη επιστροφή στα back to basics. Πιο απλά, την ώρα που οι περισσότεροι κατασκευαστές μάχονται για λίγο περισσότερο HD, η Forthnet πηγαίνει ανάποδα, εξοπλίζοντας το δικό της προϊόν με μια οθόνη 7 ιντσών, ανάλυσης WVGA. Ακόμη και έτσι, θα θέλεις να ξέρεις ότι ανταποκρίνεται ικανοποιητικά, την ίδια στιγμή που καλύπτει μερικές βασικές σου ανάγκες. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, να έχεις κάτσει πρώτα στο ντιβάνι του εσωτερικού σου ψυχαναλυτή και να έχεις αποφασίσει τι είναι αυτό που έχεις πραγματικά ανάγκη.

    Έχω την αίσθηση πως το Connect Me TS-703GR (παρεμπιπτόντως ωραίο όνομα…), καταφέρνει να κάνει ένα νεύμα προς τα απανταχού τμήματα μάρκετινγκ: δώστε τεχνολογία στο λαό. Στην ουσία μιλάμε για ένα αντικείμενο που με το ευγενές θάρρος Κινέζου μαχητή, παλεύει να θυμίσει σε όλους, την παιδική μας αθωότητα. Αυτό που θέλω να πω, χωρίς τη λυρική διατύπωση, είναι πως κατά ένα ανάλογο τρόπο με το Vodafone Joy του 2010, που κατάφερε να βάλει στην ίδια πρόταση τις λέξεις «φθηνό» και «smartphone», ίσως να σηματοδοτήσει κι αυτό, τη στροφή στις φτηνές ταμπλέτες.

    Σαφώς και έχει μειονεκτήματα. Η οθόνη ας πούμε, μπορεί να υπακούει στα πατήματα, όμως χρωματικά χωλαίνει. Επίσης έχει αστείες γωνίες θέασης, τα pixels είναι ορατά με το μάτι και το μαύρο περίγραμμα που την περιβάλλει (τουλάχιστον στη συσκευή της δοκιμής), σκεπάζει τα άκρα. Σημειωτέον: το Connect Me TS-703GR δεν απευθύνεται στο ψαγμένο κοινό. Είναι  ανυπόφορα αργό σε σχέση π.χ. με ένα iPad, οπότε αυτιστικά το κατατάσσεις στις λύσεις ανάγκης. Είτε αυτή λέγεται «ένα tablet για τον μικρό», είτε «ένα tablet για τον πρωτάρη».

    Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς, έχει ενδιαφέρον να εξετάσεις το πινακάκι με τα τεχνικά. Έχουμε και λέμε: βάρος στα 310 γραμμάρια, επεξεργαστής στο 1GHz, 4GB μνήμης, υποδοχή για κάρτες microSD, υποστήριξη Wi-Fi, είσοδος ήχου 3,5 χιλ και θύρα microUSB για να το φορτίζεις με οποιοδήποτε συμβατό φορτιστή. Ά, έχει και μια κάμερα στην πρόσοψη με ανάλυση VGA, για να πραγματοποιείς βίντεοκλήσεις.

    Ως γνωστόν δεν είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα tablet. Επίσης, είναι εύκολο να του προσφέρει μερικά βασικά χαρακτηριστικά επενδύοντας στο free λειτουργικό Android όπως συμβαίνει και στην περίπτωση που εξετάζουμε. Παρόλα αυτά, οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι δύσκολο να δώσεις σε μια προσιτή συσκευή προσωπικότητα, με δυνατότητες όπως η ανάγνωση USB sticks (για data ή ασύρματη συνδεσιμότητα), προβολή ιστοσελίδων flash ή την μπαταρία στα 2.200mAh που προσφέρει τέσσερις ώρες πραγματικής πλοήγησης.

    Δεν έχω ιδέα πως γράφεται στα κινέζικα το «respect», εξ’ ου και καταφεύγω στην εύκολη λεία του αγγλοσαξονικού. Ένα «respect» επίσης και για την επιλογή της Forthnet να το διαθέσει στη χώρα. Κοέλιο, δεν ξέρω για τα περί συνωμοσίας, αλλά για το αλφάβητο είχες δίκιο.

     

    Specs: Forthnet Connect-Me TS-703GR (€69,90)

    Λειτουργικό Android 4.0
    Επεξεργαστής 1GHz
    Μνήμη 4GB storage, 512MΒ RAM, microSD
    Οθόνη 7″ LCD, πολλαπλής αφής, 800×480 pixels
    Κάμερα 0,3MPixel (πρόσθια)
    Συνδεσιμότητα microUSB, Wi-Fi, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία 4 ώρες πλοήγηση στο internet
    Διαστάσεις 182 x 121 x 11,9 χιλ.
    Βάρος 310 γρ.

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles