18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο δημιουργικός διαγωνισμός Doodle 4 Google έρχεται στην Ελλάδα!


    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Google φέρνει τον διαγωνισμό, Doodle 4 Google! Ο διαγωνισμός που έχει ήδη φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 17 χώρες, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, να σχεδιάσουν το δικό τους Doodle, με το λογότυπο της Google.

    Τα Doodle είναι αυτά τα χαριτωμένα και πρωτότυπα σκίτσα που υπάρχουν στην αρχική σελίδα της Google κάθε μέρα και, χρησιμοποιούνται για να τιμήσουν ανθρώπους, εθνικές εορτές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ή ιστορικά πρόσωπα και πατώντας πάνω τους, κανείς οδηγείται σε μία λίστα από άρθρα που έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο γι αυτές τις περιστάσεις.

    Στο διαγωνισμό της Google μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα και ο νικητής, θα δει το δικό του Doodle να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google την 14η Μαϊου, για 24 ολόκληρες ώρες. Όμως… τα δώρα είναι πολλά, τόσο για τον πρώτο, όσο και για το σχολείο του, ενώ πλούσια δώρα θα λάβουν και οι 6 επιλαχόντες. Δείτε παρακάτω, το δελτίο τύπου της Google και διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό. Καλή επιτυχία!

     

     

     

    Η Google φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διαγωνισμό “Doodle 4 Google” που έχει ήδη φιλοξενηθεί σε πάνω από 17 χώρες, μέσω του οποίου καλεί όλους τους μαθητές στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το δικό τους, ξεχωριστό λογότυπο για την Google. Τα doodles είναι οι ευχάριστες, μερικές φορές αστείες, και αυθόρμητες αλλαγές στο λογότυπο της Google, που γίνονται για να τιμήσουν εθνικές εορτές, μεγάλες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, καλλιτέχνες, επιστήμονες, πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία ή για να σχολιάσουν σύγχρονα γεγονότα.

    Το Doodle 4 Google είναι ένας δημιουργικός διαγωνισμός, για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, ανοιχτός για όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. Το έργο του νικητή θα εμφανιστεί στις 14 Μαΐου στην αρχική σελίδα της Google Ελλάδας για 24 ώρες, όπου εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν.

    Ο μικρός καλλιτέχνης που θα κερδίσει το διαγωνισμό, θα κερδίσει επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και ένα ταξίδι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή, στις 13 Μαΐου 2013. Οι 60 επιλαχόντες θα κερδίσουν επίσης ξεχωριστά δώρα! Επιπλέον, στο σχολείο του νικητή θα δοθούν 30 Chromebook υπολογιστές που θα βοηθήσουν τους μαθητές να ανακαλύψουν τον κόσμο της τεχνολογίας.

    Διαδικασία διαγωνισμού

    Τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μέσα από το σχολείο τους, η υποβολή των doodles μπορεί να γίνει μέσω ταχυδρομείου και θα πρέπει να συνοδεύεται από την επιστολή που υπάρχει στην ιστοσελίδα http://www.google.gr/doodle4google/. Η προθεσμία για την κατάθεση των doodles είναι η 29η Μαρτίου 2013.

    Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, μια ομάδα από τη Google Ελλάδος μαζί με την κριτική επιτροπή του Doodle4Google Ελλάδος, που απαρτίζεται από προσωπικότητες των τεχνών, της ενημέρωσης αλλά και της εκπαίδευσης, θα διαλέξει τα 60 καλύτερα doodles.

    Εν συνεχεία, αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Doodle4Google (www.google.gr/doodle4google) και θα αξιολογηθούν από το κοινό με online ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2013. Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία. Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε ηλικιακή ομάδα.

    Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκλεγεί από την ομάδα της Google και θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής των βραβείων τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.

    Η κριτική επιτροπή του Doodle 4 Google Ελλάδος απαρτίζεται από τους (με αλφαβητική σειρά):

    Μιχάλη Γεωργίου – Ε-Graphic designer, υπεύθυνο τομέα graphic design κολλεγίου Βακαλό

    Βαγγέλη Ηλιόπουλο – Συγγραφέα & Πρόεδρο του  Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

    Μαρία Καβογιάννη – Ηθοποιό

    Ίριδα Κρητικού – Ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια

    Εύα Σταμάτη – Διευθύντρια Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

    Βασίλη Χαραλαμπόπουλο – Ηθοποιό

    Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαγωνισμό και τους κανόνες, μπορείτε να επισκέπτεσθε την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού www.google.gr/doodle4google. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video εδώ.

    Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

     

    ###

    Η ιστορία των doodles

     

    Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των doodles; Το 1998, οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν καθώς θέλανε να πάνε στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα.

     

    Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου». Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασσικό λογότυπο της Google καθώς και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της τότε νέας εταιρίας.

     

    Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον webmaster Dennis Hwang επικεφαλής της ομάδας των doodles, και δώδεκα χρόνια αργότερα, η αρχική ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων και μηχανικών (τους doodlers), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 1500 doodles σε πολλές διαφορετικές χώρες συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά και το doodle των εθνικών εκλογών.

     

    Η προσπάθεια και το μεράκι της δημιουργίας αυτών των doodles αποζημιώνεται με τα χαμόγελα στα πρόσωπα των επισκεπτών της Google! Επισκεφθείτε το www.google.com/doodles για να δείτε όλα τα doodles που έχουν ανέβει κατά καιρούς σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μουσική με το doodle-κιθάρα του Les Paul, να παίξετε PAC-MAN ή να δείτε τις περιπέτειες των ηρώων του Star Trek.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles