19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Doogee F3 Pro Hands-On Review: «Η αυτοκρατορία της Κίνας… αντεπιτίθεται»!

    Η κινεζική Doogee έχει αρχίσει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην αγορά και με τα value for money smartphones που παρουσιάζει δικαιώνεται για την φιλοσοφία της, η οποία παντρεύει την σούπερ οικονομική τιμή με τις εκπληκτικές επιδόσεις που σίγουρα κάνουν άλλους κατασκευαστές να… σκάνε από τη ζήλεια τους. Μετά το πάμφθηνο, αλλά ισχυρό Doogee Χ5 (Galicia) και το «σφαιράτο» F5 που δεν διστάζει να κοιτάξει στα μάτια πολύ ακριβότερα smartphones-ναυαρχίδες, η Doogee έχει μία ακόμη συσκευή η οποία είναι έτοιμη να δελεάσει τους καταναλωτές, οι οποίοι «ψάχνονται» περισσότερο πριν αγοράσουν το επόμενο smartphone τους. Η συσκευή αυτή είναι το mid-ranger Doogee F3 Pro και όπως θα διαπιστώσετε από το review που ακολουθεί δανείζεται πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά από τη φιλοσοφία του F5…

    Doogee F3 Pro (5)

    Metal & glass…

    Όπως και με το F5, έτσι και το F3 Pro είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά κατασκευής που βροντοφωνάζουν την premium φιλοσοφία που επιχειρεί να περάσει η Doogee στη συσκευή της. Εδώ κυριαρχεί το ανθεκτικό μέταλλο και το γυαλί που αγκαλιάζει τα πίσω και μπροστινά τμήματα της συσκευής, με το F3 Pro να ξεχωρίζει για τις στρογγυλοποιημένες άκρες που φανερώνουν τη διάθεση της Doogee να δημιουργήσει μία ανθεκτική αλλά συγχρόνως όμορφη στο μάτι συσκευή. Με διαστάσεις στα 143×69,5×6,8mm και βάρος στα 170 γραμμάρια, αλλά και με σχεδόν ανύπαρκτα bezels το F3 Pro είναι μία… ομορφιά.

    Doogee F3 Pro (6)

    Δεν είναι όμως μόνο η εξωτερική εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει, αλλά και η υψηλή λειτουργικότητα του, καθώς κρατώντας το στο χέρι μας διαπιστώσαμε ότι είναι μία μικρή «απόλαυση». Τόσο οι διαστάσεις του, όσο και το πολύ καλό μέγεθος της οθόνης, καθιστούν τον χειρισμό της πρότασης της Doogee μία ξεκούραστη εμπειρία για τον μέσο χρήση. Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των buttons, στην δεξιά πλευρά βρίσκονται τα power/lock και volume rockers, ενώ τα Home, Οptions και Return στο κάτω τμήμα στην παραδοσιακή τους θέση.

    Doogee F3 Pro (9)

    Doogee F3 Pro (13)
    Επιπλέον, στην επάνω πλευρά φιλοξενείται το κλασικό audio input jack, στο αριστερό τμήμα «κατοικεί» η υποδοχή για την εισαγωγή της microSD και την κάρτα SIM, ενώ στην κάτω πλευρά βρίσκεται η microUSB θύρα για την φόρτιση της συσκευής και για τη μεταφορά δεδομένων.

    Doogee F3 Pro (12)

    Doogee F3 Pro (10)
    Όμορφο, στιβαρό, αξιόπιστο στο κράτημα και συγχρόνως εξαιρετικά λειτουργικό και εύχρηστο το Doogee F3 Pro είναι βέβαιο ότι θα αποζημιώσει τους λάτρεις της ευμορφίας, αλλά και της αποτελεσματικότητας.

    Εξωτερικός και «εσωτερικός» κόσμος…

    Η μοναδική ποιότητα που βγάζει η συσκευή αποτυπώνεται πλήρως και στο εξαιρετικό 5ιντσό display, το οποίο με την FHD οθόνη στα 1920×1080 pixels και την πυκνότητα των pixels που αγγίζει τα 441ppi χαρίζει ένα άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η υψηλού επιπέδου ευκρίνεια, οι άριστες γωνίες θέασης και τα εξαιρετικά χρώματα του display που μάλιστα χαρίζουν μία πιο απαλή απόχρωση στον χρήστη καθιστούν το F3 Pro ένα μικρό χάρμα οφθαλμών. Στα πλεονεκτήματα της συσκευής της Doogee προσθέστε και την επικάλυψη με Gorilla Glass, η οποία εννοείται πως προσθέτει πόντους στην προστασία της συσκευής.

    Doogee F3 Pro (7)

    Οι θετικές εντυπώσεις όμως συνεχίζονται και στα «ενδότερα» της συσκευής, καθώς στην καρδιά του βρίσκεται ένα octa-core ΜΤ6753 chipset της MediaTek, το οποίο συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM. Όπως μπορείτε να φανταστείτε ο συνδυασμός των 3GB με την οκταπύρηνη CPU (που ο πυρήνας του ρολογιού της είναι χρονισμένος στα 1.3GHz) πετυχαίνει «διάνα», καθώς η mid-range πρόταση της Doogee είναι ασύλληπτα γρήγορη. Με στυλ «θριαμβευτή» ακόμη και στις πιο απαιτητικές multitasking διεργασίες και τρέχοντας με σχετική άνεση τις περισσότερες εφαρμογές που παίζουν αυτή τη στιγμή στο Play Store, το F3 Pro σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει, καθώς η λέξη «lag» είναι απαγορευμένη…

    Doogee F3 Pro (4)

    Τεστάροντας το Doogee F3 Pro με το AnTuTu benchmark (version 6) διαπιστώσαμε ότι η πρόταση της κινεζικής εταιρείας διαθέτει αξιόλογες επιδόσεις με ένα score που αγγίζει τους 37514 πόντους. Αναμφίβολα, οι λάτρεις των μετρήσεων και οι φανατικοί φίλοι των benchmarks να περίμεναν πολύ παραπάνω, ωστόσο το F3 Pro δεν μας εμφάνισε το παραμικρό κόλλημα, οπότε ακόμη κι έτσι η συσκευή έχει πολλά να δώσει στο μέσο χρήστη.

    Doogee F3 Pro Rename

    Όσον αφορά το λειτουργικό του σύστημα, το Doogee F3 Pro «φοράει» Android Lollipop 5.1, όμως από πάνω του υπάρχει το ειδικό skin της Doogee, το οποίο προσφέρει μία σειρά από ενδιαφέροντας special features, τα οποία κάνουν τη ζωή ενός χρήστη πιο εύκολη. Έτσι λοιπόν εκτός από τα sleek εικονίδια, η πρόταση της Doogee διαθέτει σύστημα φωνητικής αναγνώρισης, gesture-based controls, αλλά και “ξύπνημα” της συσκευής μέσω double-tap στην οθόνη. Αέρινα menus και ευκολία χρήσης καθιστούν την πρόταση της κινεζικής εταιρείας

    doogee F3 Pro AntuTu

    Στα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Doogee F3 Pro ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς έρχεται με 16GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμος μέσω microSD μέχρι τα 64GB), όπως επίσης και υποστήριξη 4G/LTE δικτύων (GSM 850/900/1800/1900), Wi-Fi, Bluetooth και GPS, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και ραδιόφωνο.

    Value for money «φαινόμενο»!

    Φυσικά, το Doogee F3 Pro μπορεί να καλύψει πλήρως και τους λάτρεις των mobile φωτογραφήσεων, καθώς με την κάμερα των 13MP, που ο main sensor που διαθέτει ενσωματώνει την τεχνολογία ISOCELL, η συσκευή της Doogee αντιλαμβάνεται εξαιρετικά τόσο τις διαβαθμίσεις του φωτός, όσο και τον διαχωρισμό ανάμεσα στα pixels, παράγοντας ένα πραγματικά δυναμικό φωτογραφικό αποτέλεσμα που θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς φίλους των mobile φωτογραφήσεων. Στα συν, αξίζει να σημειώσουμε και την τεχνολογία phase detection auto-focus, η οποία εξασφαλίζει ταχύτατη εστίαση. Τέλος, για τους λάτρεις των selfies, το F3 Pro κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του με την 5άρα selfie cam στο μπροστινό τμήμα του.

    Doogee F3 Pro (11)

    Ολοκληρώνοντας, το review μας αξίζει να αναφερθούμε και στη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που αναμφίβολα αποτελεί ένα ακόμη χρήσιμο feature που θα σας λύσει τα χέρια, καθώς η συσκευή φορτίζει σε χρόνο dt την μπαταρία των 2.200mAh (70% της συνολικής φόρτισης μέσα σε μόλις 30 λεπτά). Και εδώ η Doogee μας εξέπληξε ευχάριστα για μία ακόμη φορά.

    Doogee F3 Pro (2)

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι το Doogee F3 Pro μπορεί να κερδίσει τον μέσο καταναλωτή με χαρακτηριστική άνεση, καθώς για μία ακόμη φορά οι Κινέζοι βαδίζουν με επιτυχία στον value for money δρόμο για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα δυνατό και αξιόπιστο smartphone που να καλύπτει (και με το παραπάνω) τις περισσότερες ανάγκες του χρήστη, χωρίς βέβαια να απαιτείται να σπάσει τον κουμπαρά του για να το αποκτήσει, καθώς η τιμή του δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ.

    *To Doogee F5 της δοκιμής μας ήταν μία προσφορά της expus.gr, που αποτελεί τον επίσημο διανομέα των Doogee smartphones στη χώρα μας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles