15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Doogee S60 unboxing & hands-on: Extreme αντοχή και …extreme επιδόσεις!

    Ένα ανθεκτικό smartphone είναι ο ιδανικός σύντροφος τόσο για όσους αρέσκονται στις συχνές εξορμήσεις στη φύση, όσο και γι’αυτούς που χρησιμοποιούν το smartphone τους σε αντίξοες συνθήκες, όπως γενικότερα όσους ασκούν ένα τεχνικό επάγγελμα και το κινητό τους “υποφέρει” από την υπερβολική ζέστη, το κρύο, την υγρασία, τη σκόνη, το νερό και φυσικά… τις πτώσεις. Παρ’όλα αυτά, τα ανθεκτικά smartphones δεν μπορούν, συνήθως, να πλησιάσουν σε επιδόσεις και δυνατότητες μια high-end ναυαρχίδα Android, τουλάχιστον δε μπορούσαν μέχρι πρόσφατα. Το Doogee S60 είναι μια από τις λίγες, φωτεινές εξαιρέσεις που συνδυάζουν την extreme αντοχή με τις extreme επιδόσεις, χάρη στο εξαιρετικό hardware του… πάμε να το δούμε!

    Doogee S60 unboxing & hands-on

    Το Doogee S60 της δοκιμής μας ήρθε από το κατάστημα Smart Mobiles, από το οποίο και μπορείτε να το αποκτήσετε. Η κατασκευή του, όπως θα περιμένατε, είναι ογκώδης, από πολύ ανθεκτικό TPU σκληρό πλαστικό και με αρκετά μεταλλικά τμήματα σε διάφορα σημεία του, με σκοπό να αντέχει πτώσεις σε διάφορες επιφάνειες, από σχετικά μεγάλο ύψος. Τα 15,5 χιλιοστά πάχους είναι αναποφεύκτα σε μια τέτοια κατασκευή, όμως θα ξέρετε πως αν σας πέσει, ακόμη και από μεγάλο ύψος (1,5-2 μέτρα), στη χειρότερη περίπτωση θα αποκτήσει μια μικρή γρατζουνιά ή σημάδι.

    cof

    Στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή, screen protector και καλώδιο, αλλά και μικρό κατσαβιδάκι για την αφαίρεση του μεταλλικού πίσω μέρους που καλύπτει τις υποδοχές SIM και microSD. Προφανώς, ένα από τα μεγάλα ατού του Doogee S60 είναι και η στεγανότητα με βάση το IP68 πρότυπο, το οποίο σημαίνει πως δε φοβάται ούτε… αμμοθύελα, ενώ μπορεί να βυθιστεί σε βάθος 1,5 μέτρου νερού για αρκετή ώρα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσο για την οθόνη, καλύπτεται από Gorilla Glass 5 και είναι υπερανθεκτική σε γρατζουνιές, ακόμη και σε μια ατυχή πτώση… “face-down”.

    cof

    Συνεχίζοντας με την οθόνη, έχει διαγώνιο 5,2″ και δύσκολα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, χωρίς να “ξεφύγει” σε διαστάσεις η συσκευή. Στην κατηγορία αυτή, το “bezel-less” δεν είναι στόχος, αφού τα bezels λειτουργούν προστατευτικά. Έτσι, έχουμε και το κλασικό 16:9 aspect ratio, με την ανάλυση του IPS panel να είναι FullHD, δηλαδή 1080×1920 pixels. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε ένα αρκετά καλό chipset, τo Helio P25 της MediaTek, το οποίο συνδυάζεται με 6GB μνήμης RAM, ποσότητα που βρίσκουμε μόνο σε ναυαρχίδες αυτή τη στιγμή, αλλά και 64GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου βεβαίως (έως 128GB). Το καλό είναι πως για να τοποθετήσετε τη microSD δε “θυσιάζετε” με SIM θύρα, αφού υπάρχουν συνολικά 3 υποδοχές επέκτασης στο πίσω μέρος της συσκευής. Το Doogee S60 υποστηρίζει LTE δίκτυα (B1/B3/B7/B8/B20 μπάντες), έχει NFC, FM radio, Bluetooth 4.2, microUSB θύρα με OTG και επιπλέον υποστηρίζει… ασύρματη φόρτιση! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα ανθεκτικό smartphone… Μόνη “αχίλλειος πτέρνα” του, η απουσία Android 8.0 Oreo, καθώς τρέχει μια λιτή μορφή του Android 7.0 Nougat, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα δεχθεί αναβάθμιση. Τέλος, στο πίσω μέρος υπάρχει ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων με ταχύτητα αναγνώρισης 0,19s, ο οποίος λειτουργεί αρκετά καλά ακόμη και με βρεγμένα χέρια, αν και όχι τέλεια.

    cof

    Φυσικά, όλοι οι χρήστες θέλουν να έχουν και μια καλή κάμερα στο smartphone τους, αφού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όλες τις περιστάσεις. Το Doogee S60 έχει στο πίσω μέρος μια κύρια κάμερα με αισθητήρα Sony IMX 230, ανάλυσης 21MP, με f/2.0 διάφραγμα, OIS και PDAF, αλλά και dual-LED, dual-tone LED flash. Επιτυγχάνει πολύ καλές λήψεις φωτογραφιών και videos, αρκετά καλύτερα από value for money μοντέλα της low-end και mid-range κατηγορίας, έτσι θα καλύψει ακόμη κι αυτή την ανάγκη σας. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 8MP με f/2.2 διάφραγμα, wide-angle φακό 87 μοιρών και δυνατότητα λήψης FullHD video.

    Ο ήχος είναι ισχυρός και προέρχεται από το κάτω μέρος της πλάτης της συσκευής, όπου υπάρχουν έξοδοι, ενώ στο πάνω μέρος ένα ειδικό πορτάκι καλύπτει το audio jack.

    Όσο για την αυτονομία, είναι πολύ μεγάλη χάρη στη μπαταρία των 5.580mAh και φτάσει άνετα τις 2 μέρες με κανονική χρήση, ενώ επαναφορτίζεται πολύ γρήγορα χάρη στο φορτιστή των 2A/12V που θα βρείτε στη συσκευασία.

    cof

    Το Doogee S60 είναι πραγματικά μια ανθεκτική ναυαρχίδα και έρχεται σε πολύ καλή τιμή, αν αναλογιστείτε όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του. Δε θα σας εγκαταλείψει ποτέ, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για οποιαδήποτε ζημιά ή φθορά και θα καλύψει όλες τις ανάγκες ακόμα και του απαιτητικού χρήστη, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν το “πρώτο” σας smartphone, χωρίς ανάγκη για δύο συσκευές στην τσέπη σας. Δείτε το στο Smartmobiles.gr.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles