21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δωρεάν streaming τηλεοπτικών καναλιών έρχεται στο YouTube

    Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό έρχεται προσεχώς στο YouTube, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει δωρεάν streaming τηλεοπτικών καναλιών με την υποστήριξη διαφημίσεων. Το νέο hub, γνωστό ως FAST, αναμένεται να ταράξει λίγο τα νερά, αφού θα δημιουργήσει αρκετό ανταγωνισμό σε άλλους «παίκτες» της εν λόγω βιομηχανίας.

    Η δυνατότητα αυτή εμφανίστηκε αρχικά σε δημοσίευμα της Wall Street Journal και η δοκιμή ξεκινά από τις Η.Π.Α. Αναμένεται να φέρει περισσότερους από 100 τίτλους σε κινητές συσκευές, web browsers και στο TV app του YouTube. H γνωστή online πλατφόρμα αρχικά ήταν δωρεάν. Λάνσαρε ένα hub που επικεντρωνόταν σε τηλεοπτικά προγράμματα με διαφημίσεις τον προηγούμενο Μάρτιο και έφερε ταινίες στους χρήστες μέσα από συνεργασίες με τις Disney Media & Entertainment Distribution, Warner Bros., Paramount Pictures, Lionsgate και άλλες γνωστές εταιρείες.

    Το Δεκέμβριο του 2021, το YouTube κατάφερε να προσεγγίσει με τις τηλεοπτικές του υπηρεσίες περίπου 135 εκατ. χρήστες στις Η.Π.Α, παρουσιάζοντας και τηλεοπτικές σειρές.

    Εκπρόσωπος της πλατφόρμας ανέφερε σχετικώς: «Το YouTube είναι το μόνο μέρος που οι χρήστες μπορούν να βρουν τα πάντα και συνεχώς αναζητάμε νέους τρόπους ώστε oi θεατές να βρίσκουν, να παρακολουθούν και να μοιράζονται ευκολότερα το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει».

    Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, από τα έσοδα των διαφημίσεων, το YouTube θα παίρνει το 45%, ενώ το υπόλοιπο 55% θα καταλήγει στα τηλεοπτικά κανάλια.

    Διαβάστε επίσης: Απλήρωτο αφήνει το… νοίκι του Twitter ο Elon Musk (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles