15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Δωρεάν WiFi στις διακοπές: Η devolo συμβουλεύει για τον ασφαλή τρόπο σύνδεσης σε δημόσια WiFi

    Οι περισσότεροι άνθρωποι στις διακοπές τους αναζητούν συνήθως ένα δωρεάν WiFi hotspot να συνδεθούν προκειμένου να αποφύγουν τις χρεώσεις δεδομένων από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

    Οι περισσότεροι συνδέουμε όλες τις συσκευές όπως τα smartphone, τα tablet και τα laptop, σε δημόσια ανοιχτά WiFi ώστε να έχουμε πρόσβαση στα e-mail μας, να σερφάρουμε στο Internet, ή να κάνουμε posts σε social media. Γνωρίζουμε όμως την ορθή χρήση των δωρεάν σημείων πρόσβασης σε WiFi;

    Relaxed man lying in hammock with digital tablet

    Πώς να πετύχετε μια ασφαλή σύνδεση

    Το πρώτο μεγάλο βήμα προς μια ασφαλή σύνδεση είναι η επιλογή του κατάλληλου δωρεάν WiFi. Η σύνδεση πρέπει να γίνει χειροκίνητα και όχι αυτόματα. Ένα πολύ συχνό κόλπο ηλεκτρονικών «κακοποιών» είναι η δημιουργία μιας σύνδεσης δικτύου παρόμοιας με ένα ασφαλές δίκτυο. Αν δεν είστε προσεκτικοί μπορεί να πέσετε στην παγίδα και έτσι να μοιραστείτε μαζί τους τα προσωπικά σας δεδομένα.

    Για τον ίδιο λόγο, όταν ταξιδεύετε πρέπει να απενεργοποιείτε την επιλογή αυτόματης σύνδεσης σε γνωστά δίκτυα. Αν συνδεθείτε αυτόματα, γίνεστε στόχος για hackers που μπορεί, για παράδειγμα, να έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο παρόμοιο με αυτό του αεροδρομίου ή της καφετέριας που βρίσκεστε χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία σύνδεσης. Στην χειρότερη περίπτωση, η συσκευή σας θα συνδεθεί αυτόματα στο λάθος δίκτυο χωρίς καν να το καταλάβετε.

    Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων

    Αν χρησιμοποιείτε το laptop για να συνδεθείτε σε δημόσια WiFi, θα ήταν καλό να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων. Όταν είστε σπίτι η κοινή χρήση είναι ένας εύκολος και βολικός τρόπος να μοιράζεστε αρχεία και δεδομένα μεταξύ των υπολογιστών που βρίσκονται στο σπίτι. Όταν όμως συνδέεστε σε ένα δημόσιο δίκτυο, μπορεί να προσελκύσετε πιθανές επιθέσεις. Έτσι, καλό θα ήταν να έχετε απενεργοποιημένη την κοινή χρήση. Στο κάτω κάτω, είστε σε διακοπές, δεν χρειάζεστε κάτι τέτοιο.

    Η ελπίδα για γρήγορη ταχύτητα πεθαίνει τελευταία

    Στην περίπτωση που πρέπει να χειριστείτε μεγάλα και σημαντικά αρχεία όσο δεν είστε στο χώρο εργασίας σας ή στο σπίτι, καλό θα ήταν να τα αντιγράψετε σε φορητές συσκευές ή να τα πάρετε μαζί σας σε ένα αποθηκευτικό USB. Έτσι αποκτάτε δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: Αποφεύγετε κινδύνους ασφαλείας που θα είχατε αν κατεβάζατε αρχεία από δωρεάν WiFi, ενώ ταυτόχρονα σας γλιτώνετε από ατελείωτες ώρες downloading. Άλλωστε τα δημόσια δίκτυα δεν φημίζονται για τις υψηλές επιδόσεις τους στην ταχύτητα.

    Σιγουρευτείτε ότι οι συνδέσεις είναι ασφαλείς

    Οι ασφαλείς και κρυπτογραφημένες συνδέσεις στο Internet είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ακόμα περισσότερο σημαντικές όταν μιλάμε για δωρεάν δημόσια WiFi. Οι κρυπτογραφημένες συνδέσεις φροντίζουν ώστε τα μεταφερόμενα δεδομένα να είναι δυσανάγνωστα για τους άλλους χρήστες που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Αυτό παίζει κρίσιμο ρόλο όταν μεταφέρετε στοιχεία πληρωμών ή άλλες προσωπικές πληροφορίες. Για ασφαλέστερες συνδέσεις πρέπει να χρησιμοποιείτε τις συνδέσεις γνωστές και ως HTTPS. Μπορείτε εύκολα να τις αναγνωρίζετε καθώς ο browser εμφανίζει ένα λουκέτο δίπλα από το σύνδεσμο που επισκέπτεστε.

    Κατεβάστε τις ενημερώσεις

    Πριν το ταξίδι σας, φροντίστε να έχετε κατεβάσει τις τελευταίες ενημερώσεις σε όλες τις συσκευές σας, ειδικά αυτές που αφορούν τις αναβαθμίσεις ασφαλείας. Είναι ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείτε πως οποιοδήποτε κενό στην ασφάλειά σας έχει κλείσει ώστε οι κακόβουλες επιθέσεις να μην αποτελούν πρόβλημα όταν συνδέεστε σε δημόσια δίκτυα.

    Wi-Fi στο σπίτι: γρήγορο, ασφαλές και χωρίς μπελάδες

    Για όσους φύγουν διακοπές ας προσέξουν τα παραπάνω. Οι υπόλοιποι που θα μείνετε σπίτι στραφείτε προς λύσεις όπως αυτές της devolo που είναι ειδικά σχεδιασμένες για το σπίτι. Οι ειδικοί στο Internet σας προσφέρουν μια ατελείωτη γκάμα προϊόντων που μπορούν να εξασφαλίσουν μια γρήγορη και ασφαλή σύνδεση στο Internet. Οι επιλογές σε devolo Powerlines είναι πολλές, όπως τα devolo Magic που προσφέρουν σύνδεση στο Internet και ενσωματώνουν την προηγμένη τεχνολογία mesh WiFi, ταχύτητες έως και 2400 Mbps και κρυπτογράφηση 128-bit. Τα devolo Powerlines χρησιμοποιούν την υπάρχουσα καλωδίωση του ηλεκτρικού ρεύματος και μετατρέπουν κάθε ηλεκτρική πρίζα σε πιθανό σημεία πρόσβασης στο Internet. Με τα devolo Powerlines προετοιμάζετε το σπίτι σας για το μέλλον –προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στη Γερμανία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles