15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Draco, το ειδικό drone για αγώνες ταχύτητας! (CES 2017)

    Τα consumer drones σίγουρα έχουν συνδεθεί με την φωτογραφία και το video recording, ωστόσο τελευταία αρχίζει και έρχεται στην επιφάνεια και μία άλλη χρήση τους, που μπορεί ναι μεν ακόμη να μην είναι ευρέως διαδεδομένη, όμως σίγουρα θα μας απασχολήσει αρκετά μέσα στα επόμενα χρόνια. Αναφερόμαστε στα drones που θα χρησιμοποιούνται σε αγώνες ταχύτητας, καθώς πρόκειται για ένα “sport” που όσο περνάει ο καιρός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

    draco-drone-2

    Για να πάρει φυσικά κάποιος μέρος σε ένα τέτοιο event θα πρέπει να γνωρίζει κάτι παραπάνω για τον κόσμο των drones, καθώς απλώς το πέταγμα και ο σωστός χειρισμός ενός drone δεν αρκεί. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα drone που προορίζεται για αγώνες ταχύτητας θα πρέπει να έχει υποστεί μία σειρά από μετατροπές, τόσο στο hardware του όσο και στο software. Κάπου εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η UVify με το Draco, ένα drone που είναι σχεδιασμένο για να αναπτύσσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 112 χιλιόμετρα την ώρα (και ακόμη και σε ειδικές περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και τα 160 χιλιόμετρα την ώρα)! To Draco που παρουσιάστηκε στην CES 2017 είναι μία racing-ready λύση, η οποία έρχεται με τη δυνατότητα για first-person view (έτσι ώστε ο χρήστης του να μπορεί να το κατευθύνει καλύτερα) και GPS (μία λειτουργία που απουσιάζει από πολλά racing drones).

    uvify-draco-quad-racing-drone

    Το Draco drone παρότι είναι κατασκευασμένο από στιβαρό ανθρακόνημα έρχεται με τμήματα και hardware components που μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα, καθώς είναι γνωστό ότι στους αγώνες ταχύτητας όλο και κάποιο ατύχημα θα συμβεί (και σίγουρα θα είναι πολλά…). Όπως έγινε γνωστό το Draco drone θα στοιχίζει περίπου στα 499$ και θα είναι διαθέσιμο μέσα στο καλοκαίρι του 2017.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles