21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    O Robocop είναι εδώ! To Dubai σχεδιάζει να αντικαταστήσει το 25% των αστυνομικών δυνάμεων του με… ρομπότ!

    Εάν ασχολείστε με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας σίγουρα θα γνωρίζετε τον Robocop, τον μεταλλικό ρομποτικό αστυνομικό, ο οποίος πολεμούσε χωρίς οίκτο το έγκλημα σε ένα δυστοπικό Detroit του μέλλοντος. Οι αστυνομικές αρχές στο Dubai (που όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρήματα από το πετρέλαιο εκεί ρέουν άφθονα) σκέφτηκαν να προσδώσουν μία πιο high-tech πινελιά στις αστυνομικές τους δυνάμεις, εντάσσοντας έναν στόλο από ρομπότ (σαν τον Robocop ένα πράγμα, αλλά στο πιο απλό και λιγότερο εξελιγμένο)!

    Robocop_Dubai-Police_03

    Τα ρομπότ-αστυνομικοί ονομάζονται REEM και φέρουν την υπογραφή της ισπανικής PAL Robotics. O ύψους 1.70 «Robocop» που θα επιβάλλει την τάξη στο Dubai θα λειτουργεί περισσότερο ως ένα τεχνολογικό μέσο για τους πολίτες που θα τους επιτρέπει να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές για κάποιου τύπου εγκληματική δραστηριότητα. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτόν τον μάλλον «ειρηνικό Robocop» για να πληρώνουν πρόστιμα της τροχαίας, αλλά και γενικότερα να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στην δραστηριότητα στην πόλη. Φυσικά αυτή είναι η πρώτη φάση του συγκεκριμένου «πειράματος», καθώς στα χρόνια που θα ακολουθήσουν (και με την ρομποτική φυσικά να εξελίσσεται όλο και περισσότερο) πρόκειται να δούμε τον αστυνομικό-ρομπότ να αναλαμβάνει καθήκοντα «κανονικού αστυνομικού», με τις αστυνομικές αρχές του Dubai να αποτελούνται στο 25% από ρομπότ μέχρι το 2030! To sci-fi μέλλον που παρακολουθούμε στις ταινίες είναι τελικά πιο κοντά από όσο νομίζουμε…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles