16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Dune 2: Θα πιάσει το στόχο στο box office η πανάκριβη ταινία του Denis Villeneuve;

    Η Dune 2 του Denis Villeneuve έχει φέρει στα ταμεία μέχρι στιγμής 178,5 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια κλίμακα. Στα έσοδα περιλαμβάνονται τα 81,5 εκατομμύρια δολάρια από τις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ, όπου η ταινία πέτυχε το μεγαλύτερο “άνοιγμα” Σαββατοκύριακου της χρονιάς.

    Πόσο κόστισε το Dune 2

    Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Timothée Chalamet και Zendaya έτυχε θερμής υποδοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη. Προς το παρόν, ο στόχος όμως δεν έχει επιτευχθεί, καθώς οι εταιρείες Warner Bros. και Legendary Entertainment ξόδεψαν 190 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για την προώθηση της ταινίας στο παγκόσμιο κοινό. Αυτά τα υψηλά κονδύλια σημαίνουν ότι η κορυφαία ταινία θα χρειαστεί έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό θεατών για να μπορεί να μιλά για κέρδη.

    Με αυτούς τους ρυθμούς, ωστόσο, το Dune 2 φαίνεται ήδη έχει εξασφαλήσει μια καλή θέση στο box office. Βοηθάει το γεγονός ότι πολλοί fans επιλέγουν να δουν την ταινία στις αίθουσες με ακριβότερο εισιτήριο, προκειμένου να απολαύσουν στο έπακρο τα εφέ. Η ιστορία συνεχίζει το κλασικό μυθιστόρημα του Frank Herbert του 1965. Η πλοκή ακολουθεί τον Paul Atreides (Timothee Chalamet) και τη Lady Jessica (Rebecca Ferguson) που συνεργάζονται με τον Fremen για να απελευθερώσουν τον πλανήτη Arrakis από τον μοχθηρό Οίκο Harkonnen. Οι Zendaya, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgard, Stephen McKinley Henderson, Josh Brolin και Javier Bardem θα υποδυθούν ξανά τους ρόλους τους από την πρώτη ταινία.

    Το 2021, η πρώτη ταινία Dune είχε περιορισμένη εισπρακτική επιτυχία επειδή κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο HBO Max. Ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς, ωστόσο, το “Dune” κατάφερε να φέρει στα ταμεία 402 εκατομμύρια παγκοσμίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο σκηνοθέτης του Dune αποκαλύπτει: Έτοιμο το σενάριο για την 3η ταινία

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles