21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    DuoSkin: αυτό είναι το “έξυπνο” τατουάζ του μέλλοντος!

    Σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ; Γιατί δεν κάνεις ένα που να μπορεί να ελέγχει τον υπολογιστή σου; Μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται DuoSkin και δημιουργήθηκε από το MIT Media Lab και το Microsoft Research, επιτρέπει την δημιουργία προσωποποιημένων εκτυπώσεων τατουάζ σε χρυσά φύλλα που μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο δέρμα. Τα προσωρινά αυτά τατουάζ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποδοχείς αφής,  οθόνες και ασύρματη επικοινωνία.

    δφδφ

    “Αυτά τα τατουάζ επιτρέπουν σε όλους την δημιουργία διεπαφών απευθείας στο δέρμα” δηλώνει ο Ph.D. φοιτητής του ΜΙΤ Cindy Hsin-Liu Kao στο βίντεο ανακοίνωσης της εφεύρεσης. “Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε βοήθησαν να είναι αισθητικά όμορφο και να έχει μεταλλική όψη.”

    δσφδφ

    Σχεδόν όλο το τατουάζ είναι φτιαγμένο από χρυσό φύλλο, που σίγουρα έχουμε δει όλοι σε διάφορες κατασκευές.

    Η εφεύρεση επιτρέπει τη δημιουργία τριών διαφορετικών συσκευών. Τα τατουάζ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν touchpad ή σαν χειριστήρια συσκευών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σαν output συσκευές για να προβάλουν πληροφορίες όπως η θερμοκρασία κ.α. Τέλος, η εφεύρεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συσκευή ασύρματης επικοινωνίας για χρήση NFC, όπως εισιτήρια για τον κινηματογράφο ή μια συναυλία.

    Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύστημα προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα σχεδιασμού γραφικών για να σχεδιάσουν το κύκλωμα.

    Μόλις ολοκληρώσεις τον σχεδιασμό του κυκλώματος, μπορείς να το εκτυπώσεις χρησιμοποιώντας κόφτη vinyl και ειδικό χαρτί τατουάζ. Το τελευταίο στάδιο είναι να το τοποθετήσεις πάνω στο χρυσό φύλλο και να αφαιρέσεις το περιττό υλικό εκτός του σχεδίου. Τοποθέτησε το στο δέρμα σου και ξεκίνα να παίζεις με τις συσκευές σου!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles