18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    DxOMark: Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus είναι τα smartphones με τις καλύτερες κάμερες στον κόσμο!

    Οι πωλήσεις των iPhone 8 και iPhone 8 Plus ξεκίνησαν χθες, έτσι η DxOMark δημοσίευσε τις αναλυτικές κριτικές για τις κάμερες των δύο συσκευών. Αποτέλεσμα; Να βρεθούν άμεσα στην κορυφή της κατάταξης, ξεπερνώντας τα HTC U11 και Google Pixel.

    iphone-8-camera

    Η απόδοση της κάμερας του iPhone 8 Plus έφτασε τους 94 πόντους φέρνοντάς το στην πρώτη θέση, με το iPhone 8 να “καπαρώνει” τη δεύτερη με 92 πόντους. Τρίτο βρίσκεται πλέον το HTC U11 με 90.

    Σύμφωνα με όσα σημειώνει η DxoMark, το iPhone 8 Plus σκίζει πραγματικά στη λήψη φωτογραφιών, με σκορ ρεκόρ 96, ενώ όσον αφορά την εγγραφή video παίρνει βαθμολογία 89 – όσο και το HTC U11 και ελαφρώς κάτω από το Pixel που έχει 91. Η συσκευή έχει “εξαιρετική ποιότητα εικόνας” και “κορυφαία λειτουργία πορτρέτου”. Είναι στην κορυφή των διαγραμμάτων σχεδόν σε κάθε κατηγορία, ενώ το προηγμένο λογισμικό της συνεπάγεται ότι κάνει μια “καταπληκτική δουλειά” στη λήψη HDR σκηνών και εικόνων με πρόσωπα σε αυτές. Έχει το καλύτερο zoom και τα καλύτερα bokeh effect όσον αφορά mobile συσκευή, πολύ καλή σταθεροποίηση βίντεο και απόδοση χρώματος, καθώς και πολύ καλό face tracking σε έντονο φως.

    Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες χρωματικές αποκλίσεις σε συνθήκες χαμηλού και εσωτερικού φωτισμού στο κομμάτι των φωτογραφιών, καθώς και ορισμένα θέματα με την αυτόματη εστίαση. Στο κομμάτι των videos, υπάρχουν προβλήματα στην έκθεσης και ο θόρυβος είναι ορατός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Dxo Mark

    Όσον αφορά τώρα το iPhone 8, είναι το smartphone με single κάμερα που παρουσιάζει τις υψηλότερες επιδόσεις στις δοκιμές του DxO. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, φυσικά, καθώς η πίσω κάμερα είναι ίδια με την κύρια κάμερα του iPhone 8 Plus. Ο δευτερεύων φακός της μεγαλύτερης συσκευής της παρέχει φυσικά πλεονέκτημα όταν πρόκειται για zoom και bokeh, γι΄αυτό σημείωσε υψηλότερο σκορ από το μικρότερο αδελφό του.

    Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που περιγράψαμε παραπάνω για τη dual camera του iPhone 8 Plus ισχύουν ως επί το πλείστον και για τη single camera του iPhone 8. Παίρνετε μεταξύ άλλων τις καλύτερες HDR επιδόσεις από οποιασδήποτε συσκευή, εξαιρετική ακρίβεια στην αυτόματη εστίαση, αλλά και κάποιες καθυστερήσεις στο auto-focus τόσο σε ικανοποιητικό όσο και σε χαμηλό φωτισμό.

    Δείτε τις αναλυτικές κριτικές του DxO για το iPhone 8 εδώ και το iPhone 8 Plus εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles