11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δυναμική παρουσία της Creative στην IFA 2017, με συναρπαστικές gaming και audio λύσεις!

    Η Creative είναι μία εταιρεία-μύθος που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας, IFA, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. Στη διάρκεια της περιήγησης μας στο εντυπωσιακό booth της Creative μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα “unique” και premium προϊόντα της που είναι προορισμένα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των καταναλωτών (ανεξαρτήτως γούστου και οικονομικής δυνατότητας).

    Creative IFA 2017 (1)

    Ξεκινώντας με την πολυβραβευμένη pro-gaming σειρά Sound BlasterX, στην κορυφή των προϊόντων που είδαμε στο περίπτερο της γνωστής εταιρείας δέσποζε η Sound BlasterX AE-5, μία PCie κάρτα ήχου που είναι σχεδιασμένη για να εκτοξεύσει στα ουράνια την audio-gaming εμπειρία στα ύψη. Με 122dB dynamic range, δυνατότητα για playback στα 32-bit / 384KHz και 7.1 audio processing αποτελεί αυτή τη στιγμή την top κάρτα στην κατηγορία της. Παράλληλα, ο ενσωματωμένος RGB lighting φωτισμός καθιστά την AE-5 μία κάρτα που μπορεί να δημιουργήσει μοναδική ατμόσφαιρα στο PC case του χρήστη.

    Creative IFA 2017 (11)

    Επειδή βέβαια μία κάρτα ήχου χρειάζεται και το ανάλογο ηχοσύστημα για να εμφανίσει όπως πρέπει την δυναμική της, η Creative μας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς τα 2.1 sound systems Kratos S3 και Kratos S5 καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών gamers, ενώ για κάτι πιο εξεζητημένο υπάρχει και η sound bar Katana που είναι βέβαιο ότι θα δώσει άλλη διάσταση στην οικιακή σας διασκέδαση. Όλα τα παραπάνω συστήματα διακρίνονται για την εκπληκτική πιστότητα που βγάζουν στον ήχο και είναι σχεδιασμένα για να χειρίζονται ακόμη και τα πιο απαιτητικά (σε ήχο) games.

    Creative IFA 2017 (3)
    Φυσικά, οι λάτρεις του gaming που θέλουν να αισθάνονται “pro”, πάντοτε πρέπει να έχουν το καλύτερο gaming gear στη διάθεση τους και η Creative γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο για να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες τους. To gaming mouse Siege Mo4 μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύντροφος ενός gamer στη μάχη, καθώς διαθέτει (native) DPI στα 12000, εκπληκτικό εργονομικό σχεδιασμό, μοναδική ακρίβεια και απίστευτη αντοχή, για αυτό και οι gamers δε γίνεται να μην το λατρέψουν. Φυσικά ένα δυνατό gaming mouse θα πρέπει να “συνοδεύεται” και από ένα ισχυρό και αξιόπιστο gaming keyboard και το Vanguard Ko8 είναι το καταλληλότερο για αυτή τη δουλειά. Τα απίστευτα responsive mechanical πλήκτρα, ο εργονομικός σχεδιασμός και η εξαιρετική αντοχή στο πέρασμα του χρόνου (αντέχει 70 εκατομμύρια keystrokes) καθιστούν το Vanguard μία πραγματικά επένδυση.

    Creative IFA 2017 (4)

    Κλείνοντας την μίνι-παρουσίαση των προϊόντων της Creative στην IFA 2017 δε γίνεται να μην σταθούμε στο pro-gaming headset Η7 Tournament Edition και στα (οικονομικότερα) H5 και H3, τα οποία είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον gamer που απολαμβάνει εξαιρετική ηχομόνωση και ξεκούραστη εμπειρία παιχνιδιού, ακόμη ύστερα και από πολλές ώρες χρήσης…

    Creative IFA 2017 (5)

    Πέραν όμως των gaming-oriented προϊόντων της η Creative είχε στην IFA μία σειρά από προτάσεις που είναι βέβαιο ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των απανταχού audiophiles. Την προσοχή μας βέβαια αμέσως τράβηξε το portable wireless multidirectional ηχείο Omni, το οποίο σας δίνει την  δυνατότητα εύκολα και απλά να ντύσετε με ήχο οποιοδήποτε δωμάτιο, καθώς τα συγκεκριμένα ηχεία επικοινωνούν μέσω της τεχνολογίας Bluetooth. Οι dual passive οδηγοί προσφέρουν εκπληκτικό μπάσο, ενώ το εν λόγω ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί και σε οριζόντια διάταξη. Επίσης, η πρόταση της Creative διαθέτει ενσωματωμένο MP3 / FLAC player, surround ήχο 360 μοιρών, περισσότερες από 8 ώρες αυτονομία, ενώ διαθέτουν splashproof προστασία από τις σταγόνες του νερού. Αναμφίβολα, το Omni ήταν από τα καινοτόμα και ενδιαφέροντα προϊόντα που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στο booth της Creative, αλλά ακόμη περισσότερο ξετρελαθήκαμε με το Chrono, ένα πανίσχυρο compact Bluetooth speaker, το οποίο λειτουργεί και ως ξυπνητήρι και ραδιόφωνο. Το Chrono διαθέτει built-in speakerphone, κρυφή ραδιοφωνική κεραία για καλύτερη λήψη, δυνατότητα ανάγνωσης mp3 αρχείων μέσω microSD card, αυτονομία για περισσότερες από 8 ώρες και δυνατότητα διασύνδεσης με ένα δεύτερο ηχείο.

    Creative IFA 2017 (7)

    Για τους λάτρεις του πιο “εξεζητημένου” το πανίσχυρο φορητό ηχείο Halo, δημιουργεί μία πραγματικά φανταστική ατμόσφαιρα, καθώς προσφέρει ένα ανεπανάληπτο lightshow με 16.8 εκατομμύρια χρώματα και πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Παράλληλα, το passive woofer προσφέρει εμπλουτισμένο και deep μπάσο, ενώ η αυτονομία του Halo ξεπερνάει τις 8 ώρες. Φυσικά, η (τεράστια) προϊοντική γκάμα της Creative δεν τελειώνει εδώ , καθώς τα portable ηχεία MUVO (1c και 2c) υπόσχονται μπόλικες ώρες ηχητικής απόλαυσης, ενώ για τους λάτρεις του lifestyle η σειρά Nuno μπορεί να συνδυάσει τον άριστο ήχο με την υψηλή αισθητική, καθώς τα συγκεκριμένα ηχεία μπορούν να αναβαθμίσουν τον διάκοσμο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου με την απαράμιλλη εξωτερική τους εμφάνιση.

    Creative IFA 2017 (6)

    Τέλος, για τους απαιτητικούς χρήστες που αναζητούν ένα φορητό ηχείο που κυριολεκτικά να… “βρυχάται” τότε το iRoar Go και το μικρότερο αδερφάκι του iRoar αποτελούν εγγύηση ποιότητας, καθώς οι 5 drivers σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο subwoofer παράγουν απίστευτο μπάσο και ήχο που θα ζήλευαν ακόμη και μεγαλύτερα συστήματα ήχου!

    Creative IFA 2017 (2)

     

    Πάρτε και μία μικρή γεύση από τις λύσεις της Creative στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles