14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δύο μπύρες σας κάνουν πιο έξυπνους

    Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις στο Σικάγο, το να πίνετε δύο μπύρες μπορεί να σας κάνει πιο έξυπνους (για λίγο) και να σας βοηθήσει να σκεφτείτε τα πράγματα «αλλιώς» (πάλι για λίγο).
    Συγκεκριμένα, η ομάδα έρευνας διαπίστωσε πως οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν δείκτη αλκοόλ στο αίμα τους 0.7 (που σημαίνει πως δεν μπορείτε να οδηγήσετε καθώς υπερβαίνετε το όριο που έχει ορίσει η τροχαία) μπορεί να είχαν κάποια μικρή δυσκολία να ολοκληρώσουν ασκήσεις που απαιτούσαν συγκέντρωση, αλλά! Αποδείχτηκαν πολύ καλύτεροι σε ασκήσεις που απαιτούσαν ευέλικτο τρόπο σκέψης. Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι «χικ» δοκιμαζόμενοι, όχι μόνο έλυσαν 40% περισσότερα προβλήματα από τους νηφάλιους, αλλά το έκαναν και πιο γρήγορα κατά 3,5 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας τις δοκιμασίες τους σε 12 δευτερόλεπτα, όταν οι νηφάλιοι που συμμετείχαν στην έρευνα χρειάστηκαν 15,5 δευτερόλεπτα.
    Που σημαίνει: Δύο μπυρίτσες σας κάνουν πιο έξυπνους. Με το δεδομένο βέβαια πως δεν θα οδηγήσετε γιατί το να οδηγείς υπό την επίρροια αλκοόλ, εξακολουθεί και είναι μία μεγάλη χαζομάρα.
    Το πρόβλημα της υπόθεσης, είναι το εξής: Πώς σταματάς στις 2 μπύρες;

    Πηγή: Gizmodo, Geekologie, AutoTriti.gr

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles