16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Dyson 360 Eye. Επιτέλους, ρομποτική ηλεκτρική σκούπα από την εταιρεία μετά από 16 χρόνια έρευνας…

    Το όνομα της Dyson και του ιδρυτή της, εφευρέτη Sir James Dyson, έχει συνδεθεί με φουτουριστικές οικιακές συσκευές, όπως ανεμιστήρες, καινοτόμοι στεγνωτήρες χεριών, αλλά και η συσκευή που καταξίωσε την εταιρεία και τον ίδιο, η ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα. Ποτέ, όμως, έως τώρα (πλην ενός αποτυχημένου πειράματος με την Dyson DC06 το 2001 που… δεν κυκλοφόρησε ποτέ) η Dyson δεν είχε διαθέσει στην αγορά μία ρομποτική σκούπα και αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Όπως μαθαίνουμε σήμερα, 16 χρόνια έρευνας και 47 εκατ. δολάρια επενδύσεων χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί το προϊόν που μόλις ανακοινώθηκε, η πρώτη ρομποτική σκούπα της εταιρείας, με την ονομασία Dyson 360 Eye.

    Dyson 360 Eye 05

    “Οι περισσότερες ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες δε βλέπουν το περιβάλλον, έχουν μικρή αναρρόφηση και δεν καθαρίζουν σωστά” σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο James Dyson, ο οποίος παρουσίασε τον νέο “star” της εταιρείας του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.

    Dyson 360 Eye 01

    Το όνομα 360 Eye εμπνέεται από το μοναδικό σύστημα “όρασης” που διαθέτει η πρώτη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα της Dyson. Χάρη σε μία πανοραμική κάμερα 360 μοιρών που βρίσκεται στο πάνω μέρος της, μπορεί να “δει” με τη μία ολόκληρο το δωμάτιο και, σε συνεργασία με τους υπέρυθρους αισθητήρες που είναι διαθέσιμοι, να το χαρτογραφήσει και να σχεδιάσει την πλοήγηση σε αυτό.

    Dyson 360 Eye 02

    Η κάμερα μπορεί να λάβει 30 καρέ το δευτερόλεπτο, συνταιριάζοντας την ταχύτητα του κλείστρου με την κίνηση της σκούπας, για τέλειο αποτέλεσμα με ακρίβεια… χιλιοστού.

    Dyson 360 Eye 03

    Η Dyson ισχυρίζεται ότι η 360 Eye μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ρομποτική σκούπα του εμπορίου. Σ’ αυτό συντελούν φυσικά και οι δυνατότητές της στον τομέα της αναρρόφησης, χάρη στο ιδιαίτερα δυνατό ψηφιακό μοτέρ της εταιρείας (20 φορές πιο… δυνατό κατ’ αυτήν από αυτά των.. ανταγωνιστών της), το μοντέλο V2, που τροφοδοτεί αυτό που η Dyson αποκαλεί “Radial Root Cyclone”, μία τεχνολογία της που φροντίζει για το διαχωρισμό της σκόνης από τη βρωμιά.

    Dyson 360 Eye 06

    Επιπλέον, η ειδική βούρτσα που επεκτείνεται σε όλο το μήκος της συσκευής χρησιμοποιεί ίνες από άνθρακα και νάιλον, προκειμένου να μπορεί να αφαιρεί αποτελεσματικά τη σκόνη από πολλά δύσκολα σημεία, όπως και τα χαλιά στο σπίτι σας. Η 360 Eye μπορεί να χωρέσει έως 0,4 λίτρα σκόνης και βρωμιάς, ενώ η αυτονομία της φτάνει τα 20 με 30 λεπτά, πριν επιστρέψει στο dock της.

    Dyson 360 Eye 04

    Dyson 360 Eye 07

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Dyson έχει αναπτύξει και iOS και Android εφαρμογές για προγραμματισμό στο καθάρισμά σας, ακόμη κι όταν λείπετε από το σπίτι. Η τιμή της Dyson 360 Eye δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως θα αργήσει λιγάκι να κυκλοφορήσει στην αγορά. Πρεμιέρα θα κάνει στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2015, για να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, πάντα μέσα στην επόμενη χρονιά.

    Ακούστε τον Sir James Dyson να μιλάει για την Dyson 360 Εye

    Δείτε ένα ακόμη video για την Dyson 360 Eye.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles