20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H Dyson θέλει να… διπλασιάσει την αυτονομία των μπαταριών των smartphones μας!

    Η πορεία του Βρετανού κατασκευαστή στο χώρο των “ξεχωριστών” οικιακών συσκευών, αλλά και των… εφευρέσεων, έχει ως επόμενο βήμα μία επένδυση που θέλει να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών των smartphones μας. Έτσι, η Dyson επενδύει 15 εκατ. δολάρια σε ένα νέο τύπο μπαταρίας που υπόσχεται να διπλασιάσει την αυτονομία των smartphones, αλλά και να επιτρέψει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα να διανύουν απόσταση 965 χιλιομέτρων χωρίς φόρτιση!

    nokia-battery

    Η επένδυση πραγματοποιείται σε ένα spin-off του Πανεπιστημίου Michigan που ονομάζεται Sakti3 και έχει αναπτύξει μία solid-state technology επόμενης γενιάς που μπορεί να αποθηκεύσει τη διπλάσια ενέργεια από τις “παραδοσιακές” επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Ως μέρος της συμφωνίας, η Dyson έχει ως σκοπό να φέρει στην αγορά τις νέες μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία μεγάλη γκάμα συσκευών, από smartphones και tablets, έως μπαταρίες αυτοκινήτων, robots κ.ά.

    Στις μπαταρίες, τα βήματα των τεχνολογικών εξελίξεων δεν είναι τόσο… μεγάλα όσο σε άλλα parts των συσκευών μας και η τεχνολογία ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται σήμερα λίγο έχει εξελιχθεί μετά την είσοδο της στην αγορά από τη Sony το 1991 (αν λάβουμε υπόψη πάντα το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα π.χ. σε οθόνες, επεξεργαστές, χωρητικότητα κ.ά).

    Τώρα η Dyson θέλει να κάνει τη διαφορά, υπόσχεται μάλιστα να χρησιμοποιήσει σε δικά της προϊόντα πρώτα, τις νέες μπαταρίες. Όπως και να έχει, επειδή πρόκειται για έναν τομέα που… πολλά ακούμε και λίγα γίνονται στην πράξη, μέχρι να δούμε στην αγορά προϊόντα με σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα, δεν μπορούμε παρά να είμαστε λιγάκι… επιφυλακτικοί, ακόμη κι αν μιλάμε για τόσο μεγάλη και πρωτοπόρα εταιρεία όπως η Dyson.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles