20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ε.Ε: Μπαταρία που αντικαθίσταται και για τις φορητές κονσόλες

    Η επόμενη γενιά φορητών κονσολών παιχνιδιών κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μπαταρίες που μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνοι σας, χάρη σε έναν νέο κανονισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τον κανόνα, που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και να μειώσει τα απόβλητα μπαταριών.

    «Οι μπαταρίες είναι το κλειδί για τη διαδικασία απαλλαγής από τον άνθρακα», δήλωσε η Teresa Ribera, Ισπανίδα υπουργός για την Οικολογική Μετάβαση. «Οι μπαταρίες στο τέλος του κύκλου ζωής τους περιέχουν πολύτιμους πόρους και πρέπει να είμαστε σε θέση να επαναχρησιμοποιήσουμε αυτές τις κρίσιμες πρώτες ύλες».

    Ο κανονισμός «θα ισχύει για όλες τις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων όλων των αποβλήτων φορητών μπαταριών, μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, βιομηχανικών μπαταριών, μπαταριών εκκίνησης, αστραπής και ανάφλεξης (SLI) και μπαταριών για ελαφρά μέσα μεταφοράς (π.χ. ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, ηλεκτρονικά σκούτερ)», δήλωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης φορητές φορητές κονσόλες παιχνιδιών, όπως το Nintendo Switch και το Steam Deck.

    Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε τη μπαταρία της κονσόλας σας έως το 2027. Οι φορητές μπαταρίες πρέπει να είναι «εύκολα αφαιρούμενες και αντικαταστάσιμες από τον τελικό χρήστη ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος», σύμφωνα με τον νέο κανόνα.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles