20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    E-learning και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση περνούν στον… 21ο αιώνα με τις γραφίδες της Wacom!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι η πανδημία του COVID-19 άλλαξε σε σημαντικό βαθμό πολλές από τις συνήθειες μας. Ωστόσο, παρά τις αρνητικές συνέπειες που προκάλεσε (και εξακολουθεί να προκαλεί) σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του κορονοϊού λειτούργησε σε ορισμένες περιπτώσεις και ως ένας «καταλύτης» που ώθησε oορισμένους τομείς της ζωής στο να περάσουν πιο άμεσα στο επόμενο εξελικτικό στάδιο. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και η διαδικασία της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning). Μάλιστα, τη περίοδο του lockdown το e-learning ήταν μία μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας, έτσι ώστε τα παιδιά να μη μείνουν πίσω στη πρόοδο τους. Σε αυτή την προσπάθεια, πολύτιμος αρωγός δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει η σύγχρονη τεχνολογία, η οποία συνέβαλλε στο να γίνει η εξ’ αποστάσεως μαθησιακή διαδικασία πιο εύκολη και κυρίως πιο… interactive. Και σίγουρα ένα PC, μια καλή σύνδεση στο Internet και μία webcam μπορεί να αποτελούν τα «απαραίτητα» e-learning τεχνολογικά εργαλεία σήμερα, παρόλα αυτά η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης μπορεί να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο εάν μαθητές και εκπαιδευτικοί δοκιμάσουν τις γραφίδες και τα Pen displays της Wacom.

    Η Wacom ως γνωστόν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς εδώ και πολλά χρόνια (35 έτη για την ακρίβεια) «ειδικεύεται» στο σχεδιασμό και ανάπτυξη stylus που μαζί με τα απαραίτητα Pen displays, που έχουν ως κύρια αποστολή να φέρουν στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και την ξεχωριστή δυναμική του χρήστη τους. Αποτελώντας ένα πανίσχυρο «εργαλείο» στα χέρια τόσο των μαθητών – σπουδαστών όσο και των καθηγητών – δασκάλων, με μια γραφίδα της Wacom, οι μαθητές και οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν, να παρουσιάσουν και να διορθώσουν με direct τρόπο όλα τα μαθήματα που σχετίζονται με μια σειρά από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα (όπως είναι για παράδειγμα τα μαθηματικά, η γεωμετρία, η χημεία, τα εικαστικά και πολλά άλλα ακόμη). Μέσα από αυτή την cool και συγχρόνως high-tech διαδικασία, το πρόσωπο της εξ’ αποστάσεως αλλάζει, εξελίσσεται, γίνεται πιο ζεστό και άμεσο, καθώς μαθητές και καθηγητές μπορούν να έρθουν πιο κοντά και να επικοινωνήσουν καλύτερα (ασχέτως εάν βρίσκονται μακριά από την τάξη).

    Αναμφίβολα, με μια λύση της Wacom, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων μπορούν να δώσουν ένα σημαντικό boost στα μαθήματα που απαιτούν εισαγωγή και επεξεργασία δεδομένων με τον «παραδοσιακό» φυσικό τρόπο της γραφής. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιούν μια γραφίδα της Wacom, είναι σα να διαχειρίζονται έναν μαυροπίνακα υψηλής τεχνολογίας. Φανταστείτε το ουσιαστικά σα να γράφει κάποιος στο πίνακα της τάξης… μόνο που αντί για κιμωλία και σφουγγάρι, κρατάει το εξελιγμένο stylus (πενάκι) της Wacom! H χρήση τους επιτρέπει την On-the-fly επίλυση μαθηματικών προβλημάτων ή εξισώσεων, την παρουσίαση μιας ακαδημαϊκής έρευνας ή την παράδοση του μαθήματος με digital τρόπο, αλλά και την ανάθεση των επόμενων εργασιών. Μάλιστα, από τη στιγμή που μια γραφίδα της Wacom «συνεργάζεται» άψογα με όλες τις πλατφόρμες για web conferencing (Zoom, Skype και Microsoft Teams), η διαδικασία της μάθησης γίνεται πιο ευχάριστη, άμεση και σαφώς πιο… διαδραστική, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητή και δάσκαλο (που αποτελεί άλλωστε και το δυνατό στοιχείο της physical παρουσίας σε μια τάξη).

    Τα οφέλη βέβαια σε μια online τάξη δεν τα απολαμβάνουν μόνο τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και οι μαθητές. Βλέποντας αυτό το νέο τρόπο μάθησης, οι μαθητές και οι σπουδαστές ενθαρρύνονται περισσότερο στο να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και κυρίως να βγάλουν προς τα έξω τον δημιουργικό τους εαυτό. Μάλιστα, κάνοντας χρήση των γραφίδων και των pen displays της Wacom, οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να κάνουν πολλά παραπάνω από το να κρατούν απλώς σημειώσεις, καθώς αποκτούν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πιο ενεργά στο μάθημα, επεμβαίνοντας σε καίρια σημεία και να μοιραστούν τις σκέψεις και τις απορίες με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Η αμεσότητα και η ευκολία στη χρήση που προσφέρει η Wacom μέσω των γραφίδων της (συνδέονται σε οποιοδήποτε PC / Mac και κάνουν χρήση των προγραμμάτων που υπάρχουν σε οποιοδήποτε υπολογιστή), τις καθιστούν ιδανικές ακόμη και για μαθητές και σπουδαστές, οι οποίοι δεν είναι τόσο συνηθισμένοι και εξοικειωμένοι στο να χρησιμοποιούν εποπτικά μέσα στη μαθησιακή διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση μιας γραφίδας που φέρει τη σφραγίδα της Wacom είναι… παιχνιδάκι, στο πακέτο θα βρείτε μια σειρά από bonus προγράμματα και χρήσιμες εφαρμογές, ενώ για το ασύρματο πενάκι δεν χρειάζονται μπαταρίες.

    Εάν βέβαια αναρωτιέστε ποια γραφίδα της Wacom καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες και το… πορτοφόλι σας, στη πλούσια προϊοντική γκάμα της Wacom, πρόκειται να βρείτε μια σειρά από λύσεις που ικανοποιούν τους πάντες, τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο δυνατοτήτων. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προχωρήσετε σε μια πιο entry-level και budget-friendly πρόταση, μπορείτε να κοιτάξετε στις One by Wacom small ή medium. Οι συγκεκριμένες γραφίδες πέραν της χαμηλής τιμής τους, διακρίνονται για την τεράστια ευελιξία που προσφέρουν, καθώς ο καθηγητής δύναται να μεταφέρει την ξεχωριστή εμπειρία της τάξης στους μαθητές του με χαρακτηριστική ευκολία. Χρησιμοποιώντας το stylus μπορεί να δει τι γράφει στην οθόνη του υπολογιστή του και οι μαθητές μπορούν να δουν το ίδιο αποτέλεσμα real-time στους υπολογιστές τους.

    Σε περίπτωση που αναζητάτε μία πιο premium πρόταση, τότε το Wacom One Pen Display 13’’ θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως το ιδανικό προϊόν στην κατηγορία του. Σε αυτή τη συσκευή «όνειρο» μαθητές και καθηγητές μπορούν να κάνουν χρήση ενός μοναδικού «καμβά», στον οποίο μπορούν να ξεδιπλώσουν πλήρως τις σκέψεις και να ξετυλίξουν την εκφραστικότητα τους. Οι εκπληκτικές δυνατότητες του Full HD display χαρίζουν απίστευτη λεπτομέρεια, ενώ το συνοδευτικό software καθιστά τη χρήση του One Pen Display 13’’  την επιτομή της δημιουργικότητας.  Τέλος, εάν σας αρέσουν τα πιο… advanced απoτελέσματα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στις γραφίδες της σειράς Intuos 4100 ή 6100, οι οποίες προσφέροντας δυνατότητες Bluetooth, μπορούν (εκτός από τη παραδοσιακή σύνδεση USB) να συνδεθούν εύκολα με τον οποιοδήποτε PC ή Mac με το πάτημα ενός κουμπιού για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Ο φορητός χαρακτήρας, οι δυνατότητες παραμετροποίησης και η καλλιέργεια ενός φυσικού αισθήματος γραφής κάνουν την εμπειρία  με μια γραφίδα Intuos πραγματικά… μοναδική, δίνοντας μια νέα διάσταση στην έννοια του e-learning!

    Όποια και εάν η επιλογή σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο: με μια γραφίδα της Wacom η interactive διαδικασία του e-learning και της τηλεκπαίδευσης, όχι μόνο γίνεται πιο ευχάριστη και δημιουργική, αλλά παίρνει… 10 με τόνο!

    Επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων της Wacom στη χώρα μας είναι η AMY A.E. και περισσότερο info για τις εκπληκτικές προτάσεις της, μπορείτε να βρείτε κάνοντας click εδώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles