18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    «e-skin»: Γνωρίστε το ηλεκτρονικό «τατουάζ» που μετατρέπει το δέρμα σε οθόνη!

    Ερευνητές από το Πανεπιστημίου του Τόκιο ανέβασαν σε άλλο επίπεδο την τεχνολογία των wearables, κατασκευάζοντας ένα ηλεκτρονικό αυτοκόλλητο που μετατρέπει το δέρμα σε οθόνη LED! Αυτή η ευέλικτη οθόνη είναι λεπτή όσο μια ζελατίνα και ονομάζεται «ηλεκτρονικό δέρμα» ή «e-skin».

    wer

    Ένας από τους ερευνητές και απόφοιτος της Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο, ο Takao Someya, δήλωσε τα εξής: «Η έλευση των κινητών τηλεφώνων έχει αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας. Καθώς αυτές οι συσκευές επικοινωνίας γίνονται όλο και πιο μικρές, είναι ακόμα διακριτικές σε μέγεθος ενώ πρέπει να τις κουβαλάμε μαζί μας. Πως θα ήταν ο κόσμος αν είχαμε οθόνες που μπορούν να ενσωματωθούν στο σώμα μας, προβάλλοντας ακόμα και τα συναισθήματα μας ή το επίπεδο άγχους και πανικού; Για να μην χρειάζεται να κουβαλάμε πάνω μας τη συσκευή όλη την ώρα, ίσως μπορούμε να ενισχύσουμε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους γύρω μας ή να προσθέσουμε μια νέα διάσταση στον τρόπο επικοινωνίας».

    Η έρευνα των επιστημών που εκδόθηκε στο περιοδικό Science Advances, περιγράφει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία ώστε να προβάλει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του χρήστη ή τους σφυγμούς τις καρδιάς, επισημαίνοντας ότι αυτού του είδους εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα ως καταναλωτικές αλλά και ιατρικές.

    Για να πετύχουν την ευελιξία της οθόνης, η ομάδα του Someya χρησιμοποίησε εναλλασσόμενα στρώματα ανόργανων (Silicon Oxynitrate) και οργανικών (Parylene) υλικών. Αυτό εμπόδισε το οξυγόνο να έρθει σε επαφή με τον αέρα και την εξάτμιση του υγρού στοιχείου, οπότε και την καταστροφή των ηλεκτρονικών.

    Έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν αντίστοιχες ηλεκτρονικές οθόνες που κολλάνε στο σώμα, ωστόσο η διάρκεια ζωής τους ήταν μόνο λίγες ώρες. Το «e-skin», κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ήταν σε λειτουργία για αρκετές μέρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles