15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    E3 2014 – Microsoft conference. Πανδαισία τίτλων!

    Η Microsoft άνοιξε πρώτη τον επίσημο χορό, των conferences, πραγματοποιώντας μία καθαρόαιμη game-centric παρουσίαση, καθώς επικεντρώθηκε αποκλειστικά στους μεγάλους τίτλους που θα δούμε μέσα στο 2014, αλλά και σε εκείνους που ετοιμάζονται για το 2015. Ο υπεύθυνος του Xbox One, Phil Spencer από την πρώτη κιόλας στιγμή έδωσε το στίγμα της Microsoft, αναφορικά με το Xbox One, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία πολλών (κυρίως exclusive) AAA τίτλων που απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες των gamers.

    Xbox_one

    Έρχονται μέσα στο 2014…

    Μετά τη σύντομη ομιλία του Phil Spencer, η conference της Microsoft ξεκίνησε δυναμικά με ένα gameplay video του Call of Duty: Advanced Warfare, το οποίο ήταν αν μη τι άλλο ισοπεδωτικό. Με πανέμορφα next-gen visuals και κολασμένη ατμόσφαιρα, είναι εμφανές ότι και το νέο φουτουριστικό CoD θα σπάσει κάθε ρεκόρ όταν κυκλοφορήσει. Μετά το CoD σειρά πήρε ένα ακόμη ιστορικό franchise για τη Microsoft που δεν είναι άλλο από το Forza. To Forza Motorsport 5, τα έχει πάει εξαιρετικά, για αυτό και όπως ανακοινώθηκε οι φίλοι του κλασικού racing της Microsoft από σήμερα θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την πίστα του Nurburgring. Επίσης, από τον Ralph Fulton παρουσιάστηκε το Forza Horizon 2, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Σεπτεμβρίου και σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Μετά το Forza Horizon 2 ακολούθησε μία σύντομη επίδειξη του Evolve, ενός ενδιαφέροντος squad based shooter 4vs1 shooter, στο οποίο οι παίκτες επιλέγουν εάν θα είναι με το μέρος των καλών (μία 4μελή ομάδα) ή των κακών (που αποτελείται από μόλις ένα γιγαντόσωμο εξωγήινο κτήνος).

    advanced-warfare-Cod
    Call of Duty: Advanced Warfare

    Όμορφη ιδέα, η οποία σίγουρα αποτέλεσε το καλύτερο lead-in για το Assassin’s Creed: Unity. Το νέο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της ταραγμένης περιόδου της Γαλλικής Επανάστασης και με βάση το gameplay video που παρουσιάστηκε οι gamers θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους αδελφότητα σε ένα απολαυστικά co-op game 4 παικτών. Μετά το σύντομο trailer του ατμοσφαιρικού Dragon Age:Inquisition, η σκυτάλη πέρασε στο αποκλειστικό τίτλο της Insomniac, Sunset Overdrive (ημερομηνία κυκλοφορίας στις 28/10). Η φρενήρης δράση, συνδυάζεται με το χιούμορ, τα εντυπωσιακά stunts και το απίστευτά θεοπάλαβο gameplay, θυμίζοντας κάτι από Serious Sam.

    AC: Unity
    Assassin’s Creed: Unity
    Sunset Overdrive
    Sunset Overdrive

    Μετά από το καταιγιστικό Susnet Overdrive ένα σύντομο πέρασμα έκανε o Alex Rigopoulos της Harmonix με το Dance Central και η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στο νέο MMO Fable Legends, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα ταξίδι μαγείας, παραμυθιού και μύθων. Το δυνατό χαρακτηριστικό του Fable Legends θα είναι η δυνατότητα του gamer να επιλέξει εάν θα ταχθεί με την πλευρά του καλού ή με αυτή του κακού. Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή που θα έχει και την περισσότερη πλάκα, καθώς ο παίκτης θα εκτελεί χρέη game master, στέλνοντας τέρατα  και στήνοντας παγίδες στους αντιπάλους του. H multiplayer beta είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το Φθινόπωρο και σίγουρα πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο τίτλο.

    Fable_Legends
    Fable Legends

    Halo και τα μυαλά στα κάγκελα…

    Μετά το user-generated game Project Spark και το ατμοσφαιρικό Ori and the Blind Forest, έφτασε η στιγμή που όλα τα fanboys της Microsoft περίμεναν πως και πως… Όπως μπορείτε να φανταστείτε μιλάμε για την ώρα της παρουσίασης του Halo 5: Guardians. Ύστερα από το όμορφο trailer του πιο αναμενόμενου τίτλου για το Xbox One, η μεγάλη ανακοίνωση της βραδιάς αναφορικά με το σύμπαν του Halo είχε να κάνει με το Halo Masterchief Collection, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα Halo 1 -4 redesigned και ειδικά διαμορφωμένα για το Xbox One. Έτσι λοιπόν, από τον προσεχή Νοέμβριο οι φίλοι της κονσόλας της Microsoft θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ολόκληρη την εποποιία του Halo σε ένα πακέτο. Όπως φυσικά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τα καλούδια θα είναι μπόλικα για τους λάτρεις, αφού θα περιλαμβάνονται 100 και πλέον multiplayer χάρτες, ενώ τα πάντα θα είναι σχεδιασμένα σε ανάλυση 1080p και θα τρέχουν με 60 fps. Κατά την προσφιλή τακτική της Microsoft, οι gamers που θα αγοράσουν την Halo Masterchief Collection θα αποκτήσουν πρόσβαση στην multiplayer beta του Halo 5, η οποία θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

    Halo_5
    Halo 5: Guardians

    2015 και μετά…

    Μετά το Halo (και αφού οι παλμοί του πλήθους επανήλθαν στο φυσιολογικό τους), η Microsoft παρουσίασε μία ποικιλία τίτλων, οι οποίοι θα κάνουν την εμφάνιση τους από το 2015 και ύστερα. Η προβολή σε παγκόσμια πρώτη του trailer του Rise of the Tomb Raider ήταν όλα τα λεφτά, ενώ και η gameplay επίδειξη του Witcher 3: The Wild Hunt κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Επιπλέον, το trailer του Phantom Dust, δεν μας έδειξε και πολλά πράγματα, ενώ το tactical shooter Tom Clancy: The Division, εμφάνισε μία σειρά από παρά πολύ καλά gameplay στοιχεία, ειδικότερα στον τομέα των cover mechanics και της τακτικής. Ένας ακόμη exclusive τίτλος, ο οποίος παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Microsoft Conference (και που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ στο μέλλον) είναι το Scalebound της Platinum, ενώ η παρουσίαση της Microsoft έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, που δεν ήταν άλλος από ένα trailer του νέου Crackdown.

    the_witcher_3_wild_hunt
    The Witcher 3: Wild Hunt
    The_Division
    Tom Clancy: The Division

    Τελικές σκέψεις…

    H Microsoft conference μπορεί να μην έκανε το μεγάλο “μπαμ”, όμως οι τίτλοι που παρουσιάστηκαν ήταν γεμάτοι από ποιότητα, ενώ σε αρκετούς από αυτούς διακρίναμε ένα πνεύμα πρωτοτυπίας. Με το Halo 5: Guardians να πλησιάζει όλο και πιο πολύ και με μία στρατιά από exclusives, η Microsoft είναι βέβαιο ότι θα ενδυναμώσει πάρα πολύ τη θέση της μέσα στους επόμενους μήνες, καθιστώντας το Xbox One ακόμη πιο ελκυστικό για τον μέσο και hard-core gamer.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles