20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ε3 2014 – Sony Conference. It’s all about the games!

    Η Sony σίγουρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, καθώς ήδη έχει αποσπάσει ένα σεβαστό μερίδιο της αγοράς, καθώς το PlayStation 4 δείχνει μέχρι στιγμής να κερδίζει τη μάχη έναντι του Xbox One. Στην δική της conference, ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming αποφάσισε να κάνει μία επίδειξη δύναμης, παρουσιάζοντας μία πληθώρα blockbuster τίτλων, αλλά και πιο εναλλακτικών games, οι οποίοι αναμένεται να απασχολήσουν την κοινότητα των gamers μέσα στους επόμενους μήνες. Οι αναφορές στο hardware ήταν περιορισμένες, αγγίζοντας μάλλον επιδερμικά το θέμα του Project Morpheus, το οποίο όμως δεν έλειπε από το booth της Sony.

    e3-2014-sony-press-conference-roundup

    To πεπρωμένο (Destiny) φυγείν αδύνατον…

    H Sony Conference ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με ένα δυνατό trailer του Destiny. Όπως τόνισε ο Andrew House, CEO της Sony Computer Entertainment, στόχος της Sony είναι να δημιουργηθεί μία πολύ ισχυρή community γύρω από το παιχνίδι, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Beta του Destiny είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Sony Conference, το Destiny αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου και με αφορμή την κυκλοφορία του πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του ένα νέο bundle του PS4, το οποίο θα περιλαμβάνει μία λευκή έκδοση του PlayStation 4 μαζί με το παιχνίδι της Bungie. Μετά το ομολογουμένως εντυπωσιακό Destiny, η σκυτάλη πέρασε στο πολυαναμενόμενο The Order: 1886, όπου στο ατμοσφαιρικό gameplay trailer που παρακολούθησε το παρευρισκόμενο πλήθος είχε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει μία γεύση από την σούπερ σκοτεινή ατμόσφαιρα του. Μετά το πέρας του The Order, ήταν η σειρά για κάτι πιο εναλλακτικό από πλευράς gameplay, καθώς το Entwined που το concept του αφορά σε δύο ψυχές που προσπαθούν να ενωθούν, ήταν ομολογουμένως από τα πιο περίεργα που είδαμε στην φετινή Sony Conference. Μετά το Entwined που μοιάζει περισσότερο με indie project, παρουσιάστηκε το Infamous First Light, το οποίο πρόκειται για το νέο DLC του Infamous Second Son.

    Destiny
    Destiny
    Order 1886
    Order 1886

    Στον μικρομέγαλο πλανήτη της Sony…

    Μία από τις πιο ευχάριστες και διασκεδαστικές στιγμές της Sony conference ήταν όταν παρουσιάστηκε το live gameplay του Little Big Planet 3. Με εξαιρετικό interaction με το περιβάλλον, ο ήρωας Sackboy πλαισιώθηκε και από άλλους τρεις ήρωες, όπου ο καθένας διέθετε συγκεκριμένες ικανότητες. Το LBP 3 είναι προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνιση του τον προσεχή Νοέμβριο και σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο engaging τίτλους της Sony. Μετά από το «χαριτωμένο» LBP 3 η συνέχεια ήταν πιο άγρια και σκοτεινή με το trailer του Bloodborne (2015). Ο τίτλος που ακολούθησε μετά ήταν το πολλά υποσχόμενο Far Cry 4, όπου μέσω του gameplay trailer που παρουσιάστηκε μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε τα ρεαλιστικά visuals, την καταιγιστική δράση και έναν κόσμο που είναι γεμάτος ζωντάνια. Το καλύτερο βέβαια με το Far Cry 4 είναι ότι όπως ανέφερε ο vice president της Sony, Adam Boyes, οι gamers θα μπορούν να παίξουν on-line με τους φίλους τους μέσω του PSN, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους το παιχνίδι! Η συνέχεια της Sony conference επικεντρώθηκε σε μία σειρά από αρκετά υποσχόμενους τίτλους όπως το Dead Island 2 (που ξεχώρισε για το πραγματικά αστείο trailer), το Battlefield: Hardline, το οποίο είχε πριν από λίγες ώρες παρουσιαστεί στην EA conference, ενώ παράλληλα τονίστηκε η συνεργασία της Sony με την Disney, αναφορικά με την εισαγωγή νέων χαρακτήρων από τον κόσμο της Marvel στο Disney Infinity.  Η ανακοίνωση βέβαια που συζητήθηκε πάρα πολύ ήταν αυτή του Grim Fandango, του ιστορικού adventure game του Tim Schafer, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε PS4 και PS Vita.

    Και ολίγον από hardware…

    Όπως σας αναφέραμε το focus της φετινής Sony conference δεν ήταν το hardware, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και ορισμένες hardware πινελιές, όπως ήταν αυτή του Project Morpheus και PlayStation TV. Για το νέο μεγάλο virtual reality project, τονίστηκε το γεγονός ότι η Sony είναι διατεθειμένη να επενδύσει στη συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς θεωρεί ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον του gaming. Βέβαια πέραν των τριών νέων demos, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Sony conference, η Sony φάνηκε ότι δεν είχε και πολλά πράγματα να προσθέσει από την περασμένη Gamescom, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Project Morpheus. Αφήνοντας τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, η σκυτάλη πέρασε στο PS Vita, με τους υπεύθυνους της Sony να τονίζουν την εντεινόμενη υποστήριξη τους στην φορητή κονσόλα και παράλληλα να αφιερώνουν χρόνο στην παρουσίαση ορισμένων free to play τίτλων που είναι διαθέσιμοι για το PS4 και το PS Vita (25 τον αριθμό). H mini-hardware παρένθεση της παρουσίασης της Sony έκλεισε με την ανακοίνωση του PlayStation TV (της συσκευής που επιτρέπει το remote play και παρέχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του PlayStation Store) για την αμερικανική αγορά με τιμή στα 99 δολάρια, ενώ στα 139 δολάρια η ίδια συσκευή έρχεται με κάρτα μνήμης των 8GB, καλώδιο HDMI και ένα voucher για την ψηφιακή αγορά του The Lego Movie Video Game.

    PlayStation TV
    PlayStation TV

     

    Project Morpheus
    Project Morpheus

    Τα καλύτερα για το τέλος!

    Οδεύοντας προς το τέλος, η Sony φαίνεται σα να κρατούσε φυλαγμένους τους καλύτερους και πιο δυνατούς τίτλους της. Πρώτο και καλύτερο το Mortal Kombat X, όπου παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα το gameplay trailer. To νέο Mortal δείχνει να ακολουθεί την παράδοση, με τις fatalities να είναι τόσο βίαιες που να απαιτούν… πολύ γερό στομάχι! Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα με την σειρά Power και την (μάλλον αδιάφορη) animated ταινία Ratchet & Clank, η Sony παρουσίασε ένα trailer από την remastered edition του The Last of Us, αλλά και ένα ολόφρεσκο retailer του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Φυσικά, την προσοχή όλων κέρδισε το Grand Theft Auto V, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το προσεχή Φθινόπωρο και ένα από τα ατού του αναβαθμισμένου GTA V, θα είναι ότι οι gamers που έχουν στην κατοχή τους Xbox 360 και PlayStation 3 θα μπορούν να μεταφέρουν on-line την πρόοδο τους. Μετά το updated GTA V, ήταν η σειρά του Batman: Arkham Knight, με το εντυπωσιακό batmobile να κλέβει την παράσταση. Η Ε3 Sony conference έληξε με το Uncharted 4 να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.

    MGS V: The Phantom Pain
    MGS V: The Phantom Pain
    Mortal Kombat X
    Mortal Kombat X
    Uncharted4
    Uncharted 4

    Τελικές σκέψεις

    Η Sony conference μας άφησε με πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Με εξαιρετικούς τίτλους και τόνωση της gaming community είναι εμφανές ότι ο κολοσσός του gaming θα συνεχίσει στην ίδια υψηλή ποιότητα που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

    https://www.youtube.com/watch?v=3G6mRjfvZI0

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles