16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η AMD ανακοινώνει νέες πανίσχυρες GPUs στην E3 2015!

    H AMD επέλεξε την E3 2015 για να ανακοινώσει τη νέα παντοδύναμη γενιά καρτών γραφικών που φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες τόσο των απλών users όσο και των tech-enthusiasts οι οποίοι αναζητούν το maximum από την κάρτα γραφικών τους. H οικογένεια των Radeon 300 βασίζεται σε ένα μείγμα νέων GPU και τεχνολογιών και software-based αναβαθμίσεων που αφορούν κυρίως στην εκμετάλλευση του νέου API της Microsoft, DirectX 12.

    Fury X by AMD

    Τα πρώτα μοντέλα που ανήκουν στην οικογένεια των R9 300 (R390, R390X και R380) παίζουν το χαρτί της καλύτερης ενεργειακής συμπεριφοράς, με την AMD να προβάλλει περισσότερο τη συγκεκριμένη δυνατότητα, σε μία προσπάθεια να χτυπήσει τον ανταγωνισμό της Nvidia. Από τις νέες προτάσεις της AMD όλα τα βλέμματα δικαιολογημένα συγκέντρωσε η νέα Radeon R9 Fury X, μία πρόταση που στοχεύει αποκλειστικά στους tech enthusiasts και στους high-end users. H Fury X πρόκειται για μία παντοδύναμη κάρτα γραφικών με υδρόψυξη, η οποία βασίζεται στη νέα τεχνολογία HBM (High Bandwidth Memory), η οποία συμβάλλει στην δραστική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, στην κατακόρυφη αύξηση της απόδοσης και στην ελάττωση του μεγέθους του board. Η τεχνολογία HBM ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να «στοιβάζει» τα memory chips του board της κάρτας γραφικών, κάτι που παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες σε σύγκριση με τον παραδοσιακό σχεδιασμό που ακολουθούν όλες οι κάρτες γραφικών.

    RadeonFury1

    Η Fury X είναι τόσο ισχυρή που ενδεχομένως να καλύψει και την απαιτητική αναπτυσσόμενη αγορά του VR, καθώς οι υπεύθυνοι της AMD τόνισαν τις δυνατότητες της τόσο στην καλύτερη απεικόνιση των εφαρμογών της εικονικής πραγματικότητας όσο και στο 4K gaming. H νέα ultra high-end πρόταση της AMD έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την Titan X της Nvidia και σίγουρα αυτό το derby θα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Παράλληλα, στο πλαίσιο του E3 2015 PC gaming event η AMD παρουσίασε και μία air-cooled version της (R9 Fury), για την οποία αν και δεν αποκαλύφθηκαν πολλές λεπτομέρειες για τα tech-specs της, θα αποτελεί μία πιο οικονομική έκδοση της Fury X (θα κοστίζει κοντά στα 549$). Τέλος, η AMD ανακοίνωσε και μία ακόμη πιο low-end πρόταση, την R9 Nano, η οποία θα ακολουθεί τo πρότυπο του small form factor.

    Η R9 Fury X πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Ιουνίου και θα στοιχίζει 649 δολάρια, ενώ ήδη από σήμερα (18/6) οι περισσότερες κάρτες της γενιάς R300 θα βρίσκονται στην αγορά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles