15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Εάν η κόπια σας του πρώτου βιβλίου του Harry Potter έχει ένα τυπογραφικό λάθος, είστε πλούσιοι!

    Δεν πάτε να ρίξετε καλού κακού μία ματιά στο Harry Potter and the Philosopher’s Stone, το πρώτο βιβλίο που έγραψε για το μικρό μάγο η JK Rowling; Τσεκάρετε στη σελίδα 53 κι αν βρείτε ένα “typo”, ίσως να βγάλατε τα έξοδα των διακοπών και αυτές που θα κάνετε για τα επόμενα είκοσι χρόνια!
    H πρώτη, αγγλική φυσικά έκδοση του Philosopher’s Stone με το σπάνιο τυπογραφικό λάθος αναμένεται να πιάσει τις 26.000 λίρες (!) στις 9 Νοεμβρίου και στην δημοπρασία που θα γίνει από τον οίκο Bonhams Fine Books and Manuscripts.

    harry-potter1

    Μόλις 500 είναι τα βιβλία που έχουν το τυπογραφικό λάθος, όπου η φράση “1 ραβδί” (“1 wand”) επαναλαμβάνεται δύο φορές στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να έχει μαζί του ο Harry για να πάει στο Hogwarts. 
    Το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι λογικό να έχει μία πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά των εκατομμυρίων fans του μικρού μάγου σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο είναι σίγουρο πως κάποιοι θα χαμογελάσουν ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύψουν πως έχουν την αυθεντική κόπια που περιέχει το “typo”.

    Screenshot 2016-08-14 16.19.00

    To λάθος διορθώθηκε στις επόμενες εκδόσεις του βιβλίου της JK Rowling μετά την έκδοσή του το 1997, ωστόσο πολλές απ’ αυτές τις κόπιες είναι ακόμα σε κυκλοφορία. Η συγκεκριμένη που θα βγει στη δημοπρασία είναι “σε εξαιρετική κατάσταση” όπως χαρακτηριστικά είπε ο οίκος δημοπρασιών.
    Ο Harry Potter έζησε μία αναγέννηση τις τελευταίες εβδομάδες με την αποκάλυψη του κειμένου του θεατρικού έργου Harry Potter and the Cursed Child, που έγραψε η Rowling, μαζί με τους Jack Thorne και John Tiffany και το οποίο θεωρείται η 8η ιστορία του Potter. Το βιβλίο που βγήκε εννέα ολόκληρα χρόνια μετά από το τελευταίο μυθιστόρημα του Harry Potter, κάνει θραύση σε Αμερική και Βρετανία και σπάει ρεκόρ πωλήσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles