16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    eBay: Δυναμικό “άνοιγμα” στην αγορά των NFTs με νέα εξαγορά

    Τα NFTs έχουν μπει δυναμικά στο “παιχνίδι” τα τελευταία χρόνια και αρκετοί “κολοσσοί” αποφασίζουν να επενδύσουν σε αυτά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το eBay. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου αγόρασε την KnownOrigin, που αποτελεί σημαντικό marketplace για ψηφιακά έργα τέχνης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που πλήρωσε το eBay για το εν λόγω deal, όμως η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για σημαντικό βήμα για την αναμόρφωσή της.

    Η KnownOrigin είναι γνωστή αγορά από το 2018 και προσφέρει στους καλλιτέχνες μια πλατφόρμα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν και στη συνέχεια να πουλήσουν την τέχνη τους ως NFT με αντάλλαγμα κρυπτονομίσματα. Ο CEO του eBay, Jamie Iannone, δήλωσε σχετικά:

    “Το eBay αποτελεί την πρώτη στάση για τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που αναζητούν άψογα, δυσεύρετα ή μοναδικά κομμάτια για τη συλλογή τους. Θα παραμείνουμε ηγετικό site, καθώς η κοινότητά μας σταδιακά προσθέτει digital έργα”.

    Το “άνοιγμα” του eBay στα NFTs ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο. Επέτρεπε ήδη από το Μάιο του 2021 την πώληση NFTs για αυτούς που τηρούσαν τα standards της εταιρείας. Τότε τα στελέχη είχαν αναφέρει στο Reuters ότι εν καιρώ θα υπάρξουν νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα, ενώ το ίδιο το eBay κυκλοφόρησε τη δική του NFT συλλογή με 13 limited-edition digital αντικείμενα.

    Διαβάστε επίσης:

    Meta: Έρχεται avatar store με ψηφιακά ρούχα επώνυμων οίκων μόδας

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles