15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έχασε τη “μάχη” η Google! Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ

    Ένα πρόστιμο «μαμούθ» της τάξεως των 2,42 δις. ευρώ επικύρωσε το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά τη Google και τη μητρική της εταιρεία, την Alphabet.

    Η εταιρεία θεωρείται ότι καταχράστηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, ευνοώντας τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών και “σαμποτάροντας” τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

    Στις 27 Ιουνίου 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Google είχε καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά διαδικτυακών υπηρεσιών γενικής αναζήτησης σε 13 χώρες στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο. Διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα των αναζητήσεων προϊόντων, που έγιναν χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της Google, τοποθετήθηκαν με πιο εντυπωσιακό τρόπο σε σχέση με αυτά που υπήρχαν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες σύγκρισης αγορών. Παράλληλα, ειδικοί αλγόριθμοι υποβίβαζαν τα αποτελέσματα από ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

    Η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου

    Η Google και η Alphabet άσκησαν προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής ενώπιον του Γενικού Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως τελικά απορρίφθηκε με επικύρωση του προστίμου των 2,42 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: “Μπλόκο” στη διαφήμιση του βιβλίου “Η Πολιτική του Ανδρικού Μορίου”

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles