20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    EcoFlow power stations: Τα “powerbanks” που μπορούν να τροφοδοτήσουν ακόμα και το σπίτι σας!

    Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τι είναι το “powerbank”… Μια μικρή, εφεδρική μπαταρία «τσέπης» που μπορεί να επαναφορτίσει το κινητό σας, το ρολόι σας, το φακό σας ή άλλες, αντίστοιχες συσκευές σε περίπτωση που μείνετε από ενέργεια και δεν βρίσκεστε κοντά σε πρίζα ή δεν έχετε μαζί το φορτιστή σας. Τα powerbanks είναι εδώ και χρόνια ένα απαραίτητο αξεσουάρ για όσους είναι “on-the-go” και κυριολεκτικά μας έχουν σώσει σε πολλές περιπτώσεις, βοηθώντας μας να αποβάλλουμε και το άγχος αυτονομίας και φόρτισης.

    Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν υπήρχαν μεγαλύτερα powerbanks που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν το laptop σας, ένα φωτιστικό, ένα βραστήρα, μια τηλεόραση και γενικά κάθε είδους συσκευή σε περίπτωση ανάγκης; Η τεχνολογία προχώρησε αρκετά τα τελευταία χρόνια και τα power stations της EcoFlow είναι ακριβώς αυτό που μόλις σας περιγράψαμε… και πλέον θα τα βρείτε στην Ελλάδα!

    Ας δούμε μερικά ρεαλιστικά σενάρια χρήσης για ένα τέτοιο power station. Σε μια εξόρμηση στην εξοχή/camping, η ενέργεια πάντα χρειάζεται, είτε για τα κινητά μας, για τα Bluetooth ηχεία μας, για τους φακούς/φώτα μας. Ένα μικρό και οικονομικό μοντέλο όπως το EcoFlow River Mini ζυγίζει κάτω από 3 Kg, μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να τροφοδοτήσει/επαναφορτίσει με έως και 300W ισχύ (600W peak) πολλές μικρές συσκευές, μέσω USB θύρας ή και AC παροχής (σούκο)! Τα περισσότερα laptops απαιτούν πολύ λιγότερα από 100 Watts, ακόμα και μια οθόνη/τηλεόραση δεν χρειάζεται πάνω από 200W! Με 210Wh χωρητικότητας, το River Mini μπορεί να φορτίσει το κινητό σας δεκάδες φορές, αλλά ακόμα και μεγαλύτερες συσκευές, όπως π.χ. ένα ηλεκτρικό πατίνι! Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας σε ένα light camping scenario για μέρες, ενώ επαναφορτίζεται κατά 80% μέσα σε 1 ώρα (μέσω απλής πρίζας). Εναλλακτικά, μπορείτε να το επαναφορτίσετε με ένα από τα 110W ηλιακά panels της EcoFlow μέσα σε 3-6 ώρες. Με τo panel και το power station, μπορείτε να καλύπτετε τις ανάγκες σας σε ενέργεια… για πάντα, μακριά από τον «πολιτισμό»! Μπορεί να επαναφορτιστεί και από παροχή 12V αυτοκινήτου (αναπτήρα), αλλά και να τροφοδοτήσει συσκευές 12V μέσω ίδιας εξόδου. Για τους πιο απαιτητικούς, το EcoFlow River Pro προσφέρει χωρητικότητα 720Wh και ισχύ 600W (1200W peak).

    Έτερη περίπτωση… μια διακοπή ρεύματος στο σπίτι. Είτε πρόκειται για «τυπικό» blackout, είτε για μια φυσική καταστροφή, δεν νοείτει εν έτει 2022 να μένουμε χωρίς ενέργεια! Εδώ έρχονται τα μεγαλύτερα προϊόντα της EcoFlow να σας καλύψουν, όπως το Delta mini. Μπορεί να τροφοδοτήσει έως και 9 συσκευές ταυτόχρονα με ισχύ έως 1.400W και χάρη στην τεχνολογία X-Boost, έως και 2.100W (surge). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να «κρατήσει στη ζωή» ακόμα και πιο ενεργοβόρες συσκευές, όπως ένα μικρό αερόθερμο ή ψυγείο και να επαναφορτίζει τις ηλεκτρονικές σας συσκευές (smartphone, laptop) για… εβδομάδες χωρίς πρόβλημα! Χωρητικότητα 882Wh, επαναφόρτιση από κοινή πρίζα σε 1,6 ώρες και υποστήριξη για 2 ηλιακά panels συνολικά έως 300W για επαναφόρτιση μέχρι και σε 3,5 ώρες, με την βοήθεια του Ήλιου.

    Για τους επαγγελματίες (και μη) τεχνίτες, συχνά χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα ηλεκτρικά σας εργαλεία χωρίς να έχετε πρόσβαση σε πρίζα. Τα εργαλεία με μπαταρίες έχουν δώσει λύσεις σε αυτό τον τομέα, αλλά και αυτά κάποτε… σβήνουν, ενώ υπάρχουν και πιο ενεργοβόρα εργαλεία που χρειάζονται οπωσδήποτε παροχή ρεύματος. Εδώ τα EcoFlow power stations δείχνουν πόσο χρήσιμα μπορούν να είναι, καθώς με άνεση θα σας επιτρέψουν να εργαστείτε για αρκετές ώρες, ακόμα και με εργαλεία μεγάλης ισχύος.

    Τώρα που καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, το μόνο που χρειάζεται είναι να «ζυγίσετε» τις ανάγκες σας και θα βρείτε σίγουρα το EcoFlow power station που σας ταιριάζει. Το Delta Max 2000 αυξάνει τη χωρητικότητα στις 2 kWh και την μέγιστη ισχύ στα 2.400W (4.600W peak). Το Delta Pro αγγίζει τις 3,6 kWh και τα 3.600W (7.200W peak) για να τροφοδοτεί κυριολεκτικά τα πάντα, ακόμα και φούρνους ή κλιματιστικά με άνεση. Μάλιστα, είναι το πρώτο του είδους του που μπορεί να επαναφορτιστεί από σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων! Αλλά και να δώσει λίγη extra ενέργεια στο ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, αν χρειαστεί, σε μια περίπτωση ανάγκης που απέχετε λίγα Km από έναν σταθμό φόρτισης. Για extreme καταστάσεις μπορείτε να συνδυάσετε τα Delta Pro με την extra μπαταρία της EcoFlow για χωρητικότητα έως 25 kWh και να τροφοδοτήσετε όλο σας το σπίτι για μέρες, σε συνδυασμό με το Smart Home panel. Για ζωτικής σημασίας λειτουργίες, ένα τέτοιο power station εγγυάται πως δεν θα βρεθείτε ποτέ χωρίς ενέργεια.

    Στα παραπάνω προσθέστε το smart connectivity των power stations ώστε να τα διαχειρίζεστε μέσω του smartphone app της εταιρείας, τους τουλάχιστον 800 κύκλους φόρτισης που εγγυάται η EcoFlow για τα power stations της, το έξυπνο BMS (Battery Management System) που προστατεύει από υπερβολική φόρτιση, εκφόρτιση, ακραίες θερμοκρασίες, υπέρταση, υπόταση κ.λπ. και γενικά την υψηλή ποιότητα κατασκευής και εξαρτημάτων/υποσυστημάτων που βρίσκονται στην «καρδιά» των φορητών σταθμών ενέργειας της εταιρείας.

    Τα προϊόντα EcoFlow έχουν αρχίσει να διατίθενται στην ελληνική αγορά από το Νοέμβριο του 2021 με την υποστήριξη της Info Quest Technologies που αποτελεί τον μοναδικό διανομέα του προϊόντος στην Ελλάδα.

    Μάθετε περισσότερα στη σελίδα του προϊόντος: https://www.infoquest.gr/el/ecoflow ή [email protected] .

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles