18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    «Έδειξε» ενδεκάδα ο Santos

    Ο Fernando Santos άνοιξε τα χαρτιά του στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι (Ελλάδα – Σλοβενία 1-1) σε ό,τι αφορά τους παίκτες που θα στελεχώσουν τη βασική ενδεκάδα της Εθνικής μας ομάδας στο προσεχές Euro. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με τη συντριπτική πλειοψηφία των «εντεκαδάτων» παικτών να έχει πάρει «σπίτι» τη φανέλα βασικού, οι επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού είναι μάλλον δεδομένες. Με σύστημα το 4-3-3 που τόσο καλά ταιριάζει πλέον σε αυτή την Εθνική, οι παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν είναι λίγο-πολύ γνωστοί.

    Στο τέρμα, ο Κώστας Χαλκιάς έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή έναντι των Σηφάκη και Τζόρβα που «πληρώνουν» το μεγάλο διάστημα απουσίας τους από τα γήπεδα. Ξεκάθαρα δείχνουν να είναι τα πράγματα και στην αμυντική γραμμή αφού ο Τοροσίδης θεωρείται αναντικατάστατος στο δεξί άκρο, την ώρα που στο αριστερό δεσπόζει η φυσιογνωμία του Holebas. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνθέτουν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος –παίζει πάντως και η επιλογή του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος χάνει κυρίως λόγω του μικρού της ηλικίας του.

    Στον χώρο του κέντρου τώρα, η τριάδα των Καραγκούνη, Κατσουράνη και Μανιάτη έχει σχεδόν «κλειδώσει». Ο «τυπάρας» και αρχηγός της Εθνικής είναι απαραίτητος στη δημιουργία παιχνιδιού για την ομάδα, την ώρα που ο Κατσουράνης συμβάλει τόσο στο αναπτυξιακό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Μανιάτης, τέλος, με τις εμφανίσεις του, «ανάγκασε» τον Santos να τον συμπεριλάβει στις βασικές του επιλογές αφού μπορεί κάλλιστα να παίξει τον ρόλο ενός πολυσύνθετου «εξαριού». Η επίθεση είναι και ο χώρος που παρατηρείται η περισσότερη ρευστότητα. Ο «μπόμπερ» Γκέκας προέρχεται από πολύμηνο τραυματισμό ενώ ο Μήτρογλου μένει να δείξει αν μπορεί να ενσωματωθεί αρμονικά στο σύστημα της Εθνικής. Ο Φορτούνης βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα ενώ οι Σαλπιγγίδης και Λυμπερόπουλος λογίζονται πάντα ως δυνατές και πολύπειρες μονάδες.

    Πέραν των βασικών έντεκα πάντως, ο Santos θα έχει στη διάθεσή του και κάμποσες αξιόλογες λύσεις από τον πάγκο. Η τριάδα των τερματοφυλάκων είναι σχεδόν ισάξια ενώ στην άμυνα υπάρχει πάντα ο «ψημένος» στη Schalke, Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στο κέντρο οι Νίνης, Φετφατζίδης και Μάκος «χτυπούν» εύκολα θέση βασικού ενώ στην επίθεση όλοι έχουν θεωρητικά τις ίδιες πιθανότητες να δουν ενδεκάδα αλλά και να μείνουν εκτός.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles