BREAKING

ΕΔΤ. Αυτή είναι η Μεταβατική Δημόσια Τηλεόραση της χώρας. Τέλος στο μαύρο και τις μπάρες, αλλά όχι στη "μουρμούρα"

Και το όνομα αυτής... ΕΔΤ (δηλαδή "Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση"). Πρόκειται για τον μεταβατικό φορέα που εξέπεμψε σήμα σήμερα το πρωί από τις πρώην συχνότητες της ΕΡΤ και θα μας "συντροφεύσει" το επόμενο τρίμηνο μέχρι να αρχίσει να εκπέμπει ο νέος φορέας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Το σήμα εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι παλαιές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Παιανία.

EDT

Προς το παρόν, βλέπουμε στις δέκτες μας αυτή την εικόνα, η οποία προκάλεσε κύματα σχολιασμού από χρήστες του Διαδικτύου - και όχι μόνο. Αρχικά, σχολιάστηκε το καθόλου "εύηχο" όνομα ΕΔΤ (μονόδρομος το να την αποκαλέσεις Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση και όχι με τα αρχικά της), το οποίο, ωστόσο, φαίνεται ότι θα είναι απλά μεταβατικό, χωρίς πάντως να έχει ακόμη αποφασιστεί το νέο όνομα. Έπειτα, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να παραβλέψει την παρωχημένη αισθητική τόσο του λογοτύπου όσο και της κάρτας συνολικά, η οποία μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του '90, ίσως και ακόμη παλαιότερα.

Μία -ελαφρώς βυθισμένη- σφαίρα και κάποιες κυματιστές γραμμές σε γαλάζιο, πράσινο, κόκκινο, μπλε και κίτρινο χρώμα, αποτελούν την εικαστική πρόταση της κάρτας, με τους χρήστες του twitter να δίνουν ρέστα στο σχολιασμό τους. Δείτε μερικά tweets που εντοπίσαμε στο hashtag #EDT.

Tovarishch Panda ‏@tovarishchpanda
Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, η τηλεόραση κάνει τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα.
#edt

ΒασίληςΕμμανουηλίδης ‏@v_emman
Άνοιξα την τηλεόραση και ένιωσα 30 χρόνια νεότερος. #edt

Λουκουμοσκονακι® ‏@elenailia1968
Να πεταχτει κι ο Αλκης Στεας απο πουθενα να μας πει "Ευτυχειτε" να το τερματισουμε. #edt

πολύφημος ‏@Polyfimos
Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της #EDT θα το εκφωνεί ο Χατζηνικολάου με τα πατομπούκαλα και η Κανέλλη με την περμανάν και τις βάτες.

annou ‏@kakia_anna
Τουλάχιστον ξέρουμε τι απέγινε ο γραφίστας που είχε κάνει το σήμα της ΠΟΛΑΝ. Συνεχίζει με "νέες" ιδέες. #edt

mariNation ‏@cinesthisi
Αυξημένη ζητηση στην αγορά για τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα τώρα με τη νέα #EDT

ManolisMavrantonakis ‏@SykoFantiS
Μια χαρά είναι το logo της #edt . Βάλτε ένα σεμεδάκι στη συσκευή και θα δείτε πως θα απογειωθεί αμέσως αισθητικά

KrinostoKtinos ‏@KrinostoKtinos
Μου έλεγαν οτι μπορείς να κάνεις παπάδες με την ζωγραφική των Windows και δεν τους πίστευα. #edt

Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso
Η Μαρία Αλιφέρη κανόνισε μπωτέ σήμερα. Θα ξαναπαρουσιάσει τα τετράγωνα των αστέρων. #edt

τζι θέο ‏@g_theo
Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει

retire-edt

Όπως λέει και ο g_theo στο twitter, η νέα κάρτα της ΕΔΤ παραπέμπει σε σκηνές από παλαιότερο επεισόδιο του... Ρετιρέ

Να σημειώσουμε ότι, σε πρώτη φάση, ο νέος φορέας θα εκπέμπει ταινίες, ντοκιμαντέρ και ειδήσεις σε κρόουλ, ενώ άμεσα, όπως σημείωσε ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής, θα γίνει προκήρυξη για νέες θέσεις, ώστε να αρχίσουν να μεταδίδονται και δελτία.

Πέρα από το να γελάμε, πάντως, με την αναμφισβήτητη "προχειροδουλειά" που έγινε, αναρωτιόμαστε, για ακόμη μία φορά, για ποιο λόγο ζούμε όλον αυτόν τον παραλογισμό και πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν η "εξυγίανση" της Δημόσιας Τηλεόρασης -ή, εν πάση περιπτώσει, η δημιουργία ενός νέου φορέα-γινόταν χωρίς τα "δράματα" του μαύρου, τις μπάρες και τα μεταβατικά κακόγουστα σήματα... Αλλά μάλλον έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από αυτή τη χώρα, οπότε λέμε να μην κάνουμε, προς το παρόν, περαιτέρω σχόλια...

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment