16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Edward Snowden

    Το βρετανικό Channel 4 έχει παράδοση στα “εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα μηνύματα” κάθε χρόνο, σε αντιδιαστολή με το εορταστικό μήνυμα της βασίλισσας της Αγγλίας και, φέτος, για ακόμη μία φορά, ακολουθεί την ίδια τακτική. Ωστόσο, το φετινό μήνυμα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς προέρχεται από ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς, τον Edward Snowden, πρώην αναλυτή της NSA και υπεύθυνο για τις σημαντικές αποκαλύψεις των μαζικών παρακολουθήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Edward Snowden Channel 4

    Ο Edward Snowden, στο περίπου δίλεπτο video που ετοίμασε για το Channel 4, μιλάει στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου (και κατ’ επέκταση βέβαια σε όποιον δει το μήνυμα μέσω Διαδικτύου) σχετικά με θέματα προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής και “γιατί πιστεύει ότι η μαζική αδιάκριτη επιτήρηση από τις κυβερνήσεις στους λαούς είναι λάθος”.

    Ο Snowden, που παραμένει ακόμη στη Ρωσία, αναφέρει πως “ο Βρετανός George Orwell μας είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους από αυτού του είδους την πληροφορία” πραγματοποιώντας στην ουσία αναφορά στην περίφημη νουβέλα του Orwell, “1984”.

    “Ένα παιδί που θα γεννηθεί σήμερα θα μεγαλώσει χωρίς αντίληψη της ιδιωτικής του ζωής. Δε θα μάθει ποτέ τι σημαίνει να έχει μία προσωπική στιγμή για τον εαυτό του, μία σκέψη που δεν έχει γραφτεί ή αναλυθεί” αναφέρει ο Edward Snowden “και αυτό είναι πρόβλημα” συνεχίζει, “καθώς η ιδιωτικότητα έχει σημασία”.

    “Αν [η κυβέρνηση] θέλει πραγματικά να γνωρίζει πώς αισθανόμαστε, η ερώτηση είναι πάντα φθηνότερη από την κατασκοπεία” σημειώνει στο Channel 4 και κλείνοντας εύχεται στους θεατές “Καλά Χριστούγεννα”.

    Δείτε παρακάτω το μήνυμά του Edward Snowden, όπως το βρήκαμε στο Youtube.

    Να σημειώσουμε ότι ο Edward Snowden, μισό χρόνο ακριβώς μετά την αποκάλυψη των εμπιστευτικών εγγράφων της NSA, παραχώρησε μόλις χθες την πρώτη, εκτενή, αποκλειστική συνέντευξή του στην Washington Post, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles