18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Edward Snowden: Μη χρησιμοποιείτε το Google Allo! (update: Η επίσημη θέση της Google)

    UPDATE: Λάβαμε πριν λίγο την επίσημη θέση της Google για το δημοσίευμα, σύμφωνα με την οποία: «Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα ή και ολόκληρες συνομιλίες στο Allo. Επίσης, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συνομιλείτε σε incognito mode, όπου τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα endtoend και να θέτετε ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στη συσκευή σας και στη συσκευή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε σε μία προκαθορισμένη χρονική στιγμή». 

    Λίγο μετά το λανσάρισμα του νέου messaging app Allo της Google και του συνοδευτικού Assistant bot, οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία των χρηστών της εταιρείας είναι υπαρκτές. Και θα γίνουν ακόμη εντονότερες μετά τη δήλωση του Edward Snowden, ο οποίος δε φαίνεται να τρελάθηκε με το νέο app, ίσα-ίσα καλεί τώρα τον κόσμο με μήνυμά του στο Twitter να μην το κατεβάσει, παραπέμποντας και σε ένα άρθρο του The Verge, σύμφωνα με το οποίο η Google υπαναχώρησε στο αρχικό σχέδιό της να μην αποθηκεύει by default όλες τις συνομιλίες των χρηστών, παρά μόνο κάποιες παροδικά.

    snowden-allo

    Το νέο app διαθέτει ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, έτσι αναπόφευκτα “διαβάζει” τα μηνύματα των χρηστών ώστε να μαθαίνει περισσότερα γι’ αυτούς και να μπορεί να εξελίσσεται. Αυτό από μόνο του αυξάνει τις ανησυχίες ότι τα μηνύματα, εφόσον διαβάζονται, μπορούν να φτάσουν σε υπηρεσίες όπως το FBI ή η NSA. Βέβαια, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, καθώς χρησιμοποιείται HTTPS secure connection, οι hackers δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά, ενώ το Allo διαθέτει και Incognito Mode που χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης, το οποίο βέβαια δεν είναι by default ενεργοποιημένο.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles