13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Edward Snowden στο SXSW. “Ναι θα τα ξαναέκανα όλα”! (vid)

    Με τη βοήθεια των Google hangouts, από τη μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται στη Ρωσία, ο Edward Snowden έκανε την εμφάνισή του στο SXSW festival, μία ετήσια συνάντηση ανθρώπων της τεχνολογικής βιομηχανίας και όχι μόνο, που πραγματοποιείται στο Austin του Texas.

    edward-snowden-sxsw

    Ο πρώην εργαζόμενος της NSA, υπεύθυνος για τον καταιγισμό αποκαλύψεων πέρισυ σχετικά με τις παρακολουθήσεις της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας των ΗΠΑ, μέσω της διαρροής χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων της κυβέρνησης, εμφανίστηκε με φόντο το άρθρο 1 του αμερικανικού Συντάγματος, η παραβίαση του οποίου από την NSA ήταν, όπως δηλώνει, η αφορμή για να ξεκινήσει τις αποκαλύψεις.

    “Πήρα όρκο να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το αμερικανικό Σύνταγμα, καθώς είδα ότι είχε παραβιαστεί σε μαζική κλίμακα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Snowden, ο οποίος παρότρυνε τον κόσμο να χρησιμοποιεί το TOR, για ανώνυμες και κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, ενώ μίλησε αρκετά για τη σημασία που τα λογισμικά κρυπτογράφησης πρέπει να διαδραματίζουν στην προστασία των ιδιωτικών μας επικοινωνιών,  αλλά και την ανάγκη μηχανικοί κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

    “Νομίζω ότι έχουμε δει μεγάλη πρόοδο” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ότι φυσικά και θα ξαναέκανε τις ίδιες ενέργειες και τώρα, αν έπρεπε να επιλέξει και πάλι.

    Ο ίδιος επέκρινε ακόμη την έλλειψη σωστής εστίασης όσον αφορά την παρακολούθηση των επικοινωνιών όλων,  αντί να γίνεται focus σε υπόπτους, κάτι που έκανε τις υπηρεσίες ασφαλείας πρακτικά να στρέφουν την προσοχή τους μακριά από τα πραγματικά εγκλήματα, όπως έγινε π.χ. πέρυσι στην περίπτωση του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

    Ο Snowden απάντησε και σε ερωτήσεις που του έγιναν μέσω twitter, την πρώτη από τις οποίες του απηύθυνε ο Sir Tim Berners-Lee, εφευρέτης του World Wide Web, ενώ κέρδισε τις επευφημίες στο τέλος της εμφάνισής του από το παρευρισκόμενο κοινό.

    Δείτε ολόκληρο το video της εμφάνισης του Edward Snowden στο SXSW παρακάτω.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles