11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έφυγε ο Ray Tomlinson, εφευρέτης του email, σε ηλικία 74 ετών

    Για πολλούς αποτελεί έναν «γίγαντα» της τεχνολογίας, έναν στυλοβάτη του Internet με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα. Ο εφευρέτης του email, Ray Tomlinson έφυγε από τη ζωή το Σάββατο από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 74 ετών, σύμφωνα με αναφορές στις ΗΠΑ.

    ray-1020.0

    Ο Tomlinson ήταν ο άνθρωπος που έστειλε το πρώτο email το 1974 (ή όπως το αποκαλούσε τότε «μήνυμα»), δουλεύοντας στην Bolt, Beranek, and Newman (BBN), μία εμβληματική εταιρία, μεγάλης σημασίας στην ανάπτυξη του πρώτου δικτύου «Internet» γνωστού ως ARPANET. Αρκετοί επιστήμονες κατά το παρελθόν είχαν προσπαθήσει να στείλουν μηνύματα σε χρήστες του ARPANET, ο Ray Tomlinson όμως ήταν αυτός που εφήυρε την εντολή «SNDMSG». Σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες, η συγκεκριμένη εντολή ήταν αυτή που κατάφερε να στείλει γραπτά μηνύματα στα τερματικά συγκεκριμένων χρηστών της εποχής, επιτυγχάνοντας πρακτικά την αποστολή μηνύματος εντός δικτύου.

    Ο ίδιος ήταν επίσης που επέλεξε το σύμβολο @ για να καθορίζει τον χρήστη από τον host server στον οποίο θα αποστέλλεται ένα γραπτό μήνυμα, μια επιλογή που κατάφερε να «ανυψώσει» ένα απλό σύμβολο σε έμβλημα μιας τεχνολογικής επανάστασης! Η επιλογή του – εκείνη την εποχή- ήταν μονόδρομος, αφού τότε το σύμβολο @ δεν χρησιμοποιούνταν πολύ για την ανταλλαγή μηνυμάτων στα τερματικά. Δυστυχώς για εμάς, το πρώτο email που εστάλλει ποτέ έχει χαθεί στα βάθη του τεχνολογικού παρελθόντος αφού σύμφωνα με τον ίδιο «αποτελούνταν από τυχαία τμήματα κειμένου, διάσπαρτα στην οθόνη».

    Σε μια συνέντευξή του είχε πει ότι: «είναι ασήμαντο το τι περιείχε το πρώτο email που στείλαμε ποτέ και επομένως, εύκολα ξεχάστηκε». Σίγουρα όμως ο Tomlinson δεν θα ξεχαστεί ποτέ αφού το @ στα πληκτρολόγιά μας θα μας τον θυμίζει για πάντα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles