24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έφυγε ο Tony Dyson, δημιουργός του robot R2-D2 του Star Wars

    Ο άνθρωπος πίσω από την κατασκευή του διάσημου droid του Star Wars, R2-D2, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ο Tony Dyson, Βρετανός καθηγητής ρομποτικής που κατασκεύασε το εμβληματικό ρομπότ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Gozo της Μάλτας, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα αίτια του θανάτου του.

    tony dyson 2

    Το R2-D2, το ρομποτάκι που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην πρώτη ταινία Star Wars: A New Hope το 1977, σχεδιάστηκε από τον εικονογράφο Ralph McQuarrie και τον special effect artist John Stears, με τον Dysοn να είναι ωστόσο ο άνθρωπος που του “έδωσε ζωή” κατασκευάζοντας φυσικά και τα δύο φυσικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στο φιλμ, ένα από τα οποία μπορούσε μάλιστα να “φορεθεί” από τον ηθοποιό Kenny Baker. (Τα ηχητικά εφέ του ρομπότ είχαν δημιουργηθεί από τον Ben Burtt).

    tony dyson

    Σύντομα, το R2-D2 έγινε από τα πλέον δημοφιλή ρομπότ στην ιστορία, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αρχική τριλογία Star Wars, ενώ έχει εμφανιστεί και στις επτά ταινίες έως σήμερα.

    Ο Tony Dyson είχε μία εντυπωσιακή καριέρα στον κινηματογράφο, έχοντας δουλέψει πέρα από το Star Wars και για ταινίες όπως οι Superman 2, Dragon slayer αλλά και το James Bond film Moonraker, ενώ έχει συνεργαστεί και με εταιρείες όπως η Philips και η Sony.

    tony dyson 3

    Τα τελευταία χρόνια της ζωής του πραγματοποιούσε συχνά ομιλίες, χρησιμοποιώντας την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του R2-D2 ώστε να εμπνεύσει ανθρώπους να ασχοληθούν με τη ρομποτική.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles