17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Εφημερεύοντα φαρμακεία: Πως θα τα βρίσκετε ευκολότερα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

    Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε αναζητήσει τα εφημερεύοντα φαρμακεία και γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια διαδικασία που καταλήγει σε… ταλαιπωρία, αφού συχνά οι οδηγίες δεν είναι σαφείς και αναγκαζόμαστε να μεταβούμε σε άλλη περιοχή, για να βρούμε το φάρμακο που χρειαζόμαστε. Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν, αφού, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούμε να βρούμε εύκολα ποιο φαρμακείο είναι ανοιχτό κοντά μας.

    Τι αλλάζει από τον Απρίλιο στα εφημερεύοντα φαρμακεία

    Σύμφωνα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ), θα δούμε προσεχώς απλοποίηση του συστήματος στα εφημερεύοντα φαρμακεία, καθώς η AI δίνει πλέον νέες δυνατότητες. Χρησιμοποιώντας έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο, οι υπηρεσίες εφημερίας των φαρμακείων στην Αττική θα προσδιορίζονται πλέον με βάση τις αποστάσεις, εξασφαλίζοντας ότι δεν απαιτείται περισσότερο από δέκα λεπτά οδήγηση, στην περίπτωση που το φαρμακείο που εφημερεύει δεν είναι προσβάσιμο με τα πόδια. Προς το παρόν το σύστημα διανύει την περίοδο δοκιμών και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Απρίλιο.

    Επιλογή αποκλειστικά με γεωγραφικά κριτήρια

    Με λίγα λόγια, η τεχνητή νοημοσύνη δε λαμβάνει υπόψη τους δήμους και τα διαμερίσματα, αφού βασίζει τις εφημερίες αποκλειστικά στις γεωγραφικές αποστάσεις. Τα φαρμακεία επιλέγονται αποκλειστικά με γεωγραφικά κριτήρια, διευκολύνοντας την καθημερινότητα του καταναλωτή. Υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης, ώστε κάποιος να μην εφημερεύει συνεχόμενες ημέρες μέσα στον μήνα και οι αποστάσεις να μην υπερβαίνουν τα δέκα λεπτά οδήγησης. Με αυτήν την ακριβέστερη κατανομή, προκύπτουν λιγότερες εφημερίες για τα φαρμακεία, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται περισσότερα φαρμακεία για τους πολίτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωπαϊκή Ένωση: Μπαίνουν οι πρώτοι κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles