15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Έγινε και αυτό! Η Greenpeace διέκοψε το event της Samsung, διαμαρτυρόμενη για τη διαχείριση των ανακληθέντων Galaxy Note 7

    Ακτιβιστές της Greenpeace διέκοψαν το χθεσινό event της Samsung στο MWC 2017, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διαχείρισης των εκατομμυρίων ανακληθέντων Galaxy Note 7 που πρέπει να συναντήσουν το δρόμο των απορριμάτων. Και ενώ ο επικεφαλής marketing της Samsung Europe, David Lowes, είχε ανέβει στη σκηνή και είχε μόλις αρχίσει το event με την ομιλία του, ένας διαδηλωτής κάθισε στα σκαλιά με μια πινακίδα που έγραφε «#Galaxy Note 7» και «Rethink, Reuse, Recycle». Η παρουσία του, έκανε τον David Lowes να του απαντήσει ιδιαίτερα ενοχλημένος, «Καταλάβαμε τι θέλετε να μας πείτε».

    Καταγραφή

    Παρόμοια πινακίδα στήθηκε και έξω από το κτίριο που λάμβανε χώρα το event. Μάλιστα, η ισπανική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας της Greepeace αποκάλυψε ότι έχει ρωτήσει πάμπολλες φορές πως σκοπεύει η Samsung να απορρίψει τα 4,3 εκατομμύρια phablets που έκαναν τον κατασκευαστή να προβεί δυο φορές στην ανάκλησή τους. Επιπλέον, η Samsung έλαβε την απόφαση να καταστρέψει όλες τις συσκευές των Galaxy Note 7, αντί να τις ανακατασκευάσει με νέες μπαταρίες. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε διαρρεύσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την πώληση ανακατασκευασμένων συσκευών, με την ίδια να το διαψεύδει λίγο αργότερα.

    zcxv

    Η Greenpeace ενεπλάκη αρχικά στην όλη υπόθεση με τις συγκεκριμένες συσκευές τον περασμένο Νοέμβριο, όταν απαίτησε από τον γνωστό κατασκευαστή να προβεί στην ανακύκλωση των Galaxy Note 7 συσκευών αντί στην υγειονομική ταφή τους. Μάλιστα, τόνιζαν ότι οι συσκευές αυτές περιέχουν σπάνια υλικά, όπως χρυσό, κοβάλτιο και βολφράμιο, τα οποία θα μπορούσαν να ανακτηθούν. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι η Sasmung δύσκολα θα ενδώσει σε αυτή την απαίτηση. Η ανακύκλωση μερών του Galaxy Note 7 συντηρεί νωπές τις μνήμες του φιάσκου, κάτι που οπωσδήποτε θέλει να το αφήσει στο παρελθόν και να ξεχαστεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

    Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα όσα συμβαίνουν στην έκθεση MWC 2017 μέσα από τις σελίδες του Digitallife.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles