18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έγινε κι αυτό! Αστυνομικοί χρησιμοποιήσαν το δάχτυλο νεκρού άνδρα για να ξεκλειδώσουν το smartphone του!

    Η ύπαρξη των fingerprint scanners σίγουρα έχει αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια που μας παρέχει ένα smartphone. Ωστόσο, για τις αστυνομικές και διωκτικές αρχές, η αλήθεια είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένας ακόμη… πονοκέφαλος, καθώς σε περίπτωση που επιθυμούν να ξεκλειδώσουν το smartphone ενός χρήστη που κατηγορείται για κάποιο αδίκημα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Σκεφτείτε τώρα, πόσο δύσκολο ήταν για τους αστυνομικούς της Φλόριντα, οι οποίοι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το δάχτυλο ενός νεκρού άνδρα για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο του!

    Fingerprint scanner 3

    Το κωμικοτραγικό περιστατικό συνέβη όταν στη διάρκεια της κηδείας του Linus F. Phillip που πριν από μερικές μέρες είχε πέσει νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές αρχές, εμφανίστηκε μία ομάδα αστυνομικών. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν είχαν σαν στόχο να τιμήσουν το νεκρό και να πουν το ύστατο χαίρε, αλλά να χρησιμοποιήσουν το δαχτυλικό αποτύπωμα του νεκρού άνδρα για να ξεκλειδώσουν το κινητό του! Όπως αντιλαμβάνεστε, στο περίεργο θέαμα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις με την αρραβωνιαστικιά του, Victoria Armstrong, να κατηγορεί τις αρχές ότι δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του νεκρού. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που οι αστυνομικές αρχές στην προσπάθεια τους να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία μέσω των smartphones τους κυριολεκτικά δεν διστάζουν να «αναστήσουν» ακόμη και νεκρούς…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles