21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έγραψε ιστορία η Angela Bassett! Πρώτη Χρυσή Σφαίρα για ταινία της Marvel

    Η Angela Bassett έγραψε ιστορία την προηγούμενη Κυριακή κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2023, αφού έγινε η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε σημαντικό βραβείο υποκριτικής για ταινία των Marvel Studios. Μπορεί οι εν λόγω ταινίες να γεμίζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες και να έχουν την υποστήριξη του κοινού, σπάνια όμως στηρίζονται από τους εκπροσώπους της Ακαδημίας και των υπολοίπων θεσμών που επιβραβεύουν τις κινηματογραφικές παραγωγές.

    Η 64χρονη ηθοποιός κατάφερε να αποκτήσει τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της για την ερμηνεία της ως Queen Ramonda στο “Black Panther: Wakanda Forever”, αρκετά χρόνια μετά το ρόλο της στην ταινία What’s Love Got to Do With It όπου υποδύθηκε την Tina Turner. Για το βραβείο ήταν επίσης υποψήφιες οι Κέρι Κόντον (The Banshees of Inisherin), Τζέιμι Λι Κέρτις (Everything Everywhere All at Once), Ντόλι Ντε Λεόν (Triangle of Sadness) και Κάρεϊ Μάλιγκαν (She Said).

    Παραλαμβάνοντας το βραβείο η Αμερικανίδα ηθοποιός είπε: «Στην οικογένειά μου στη Marvel/Disney… στο καστ και στο συνεργείο… το κλάμα μπορεί να έρθει το βράδυ, αλλά η χαρά έρχεται το πρωί. Μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι. Αγαπήσαμε, θρηνήσαμε, θεραπευθήκαμε. Και ήμασταν περιτριγυρισμένοι κάθε μέρα από τη δύναμη και το πνεύμα του Τσάντγουικ Μπόουζμαν».

    Διαβάστε επίσης:

    Matt Reeves: Προχωρά το sequel του Batman παρά το “χάος” στη DC (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles