17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Είναι επίσημο… πράσινο φως για το Project Hazel! H Razer αναπτύσσει την έξυπνη RGB μάσκα της!

    Στις μεγάλες εκθέσεις τεχνολογίας πολλές φορές παρουσιάζονται ευφάνταστα design concepts, τα οποία όμως μπορεί να εντυπωσιάζουν, αλλά δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν σε τελική μορφή. Κάποια όμως φεύγουν από τον σχεδιαστικό πίνακα και γίνονται απτή πραγματικότητα… και αυτό πρόκειται να συμβεί και με το Project Hazel, μία RGB «smart» μάσκα, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις στην CES 2021! H επιβεβαίωση ότι η Razer όντως αναπτύσσει την εν λόγω φουτουριστική μάσκα ήρθε από τον CEO της, Min-Liang Tan, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Yahoo Finance, ανέφερε ότι το Porject Hazel αποτελεί μια πραγματικότητα.

    Η συγκεκριμένη έξυπνη μάσκα, η οποία μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, διαθέτει διάφανα τμήματα που επιτρέπουν στο στόμα του χρήστη της να είναι ορατό, ενώ έρχεται με ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, το οποίο δύναται να δυναμώνει την ένταση της φωνής του χρήστη της. Σύμφωνα με τη Razer σε ότι αφορά την προστασία που θα παρέχει θα είναι ανάλογη μιας μάσκας KN95, πράγμα που σημαίνει ότι θα «παγιδεύει» το 95% των βλαβερών αιωρούμενων μικροβίων και ιών. Σύμφωνα με το στέλεχος της Razer δεν είναι γνωστό το πότε η συγκεκριμένη μάσκα θα περάσει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής, παρόλα αυτά αντιλαμβάνεται ότι παρά τους εμβολιασμούς ενάντια στον COVID-19 σίγουρα θα υπάρξουν αρκετοί καταναλωτές, οι οποίοι θα χρειαστούν μία τόσο ισχυρή μάσκα ως ένα έξτρα μέτρο προστασίας. Άλλωστε, όπως πιστεύει και ο ίδιος οι μάσκες δύσκολα θα φύγουν από τις ζωές μας μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles